5 Φεβ 2018

Ολες οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών -Από Calexico μέχρι περφόρμανς στην Ιχθυόσκαλα [πρόγραμμα]


Με 87 παραστάσεις στο σύνολο, ευρηματικές παραγωγές και σπουδαίες μετακλήσεις ...
το Φεστιβάλ Αθηνών ανακοίνωσε το πρόγραμμά του για το καλοκαίρι του 2018.
Η συνταγή δοκιμασμένη, κλασικός προσανατολισμός στο Ηρώδειο, σύγχρονες τάσεις και νέα ταλέντα στην Πειραιώς, sight specific δράσεις έξω στην πόλη σε Αθήνα και Πειραιά και πολλές συνεργασίες, όπως για παράδειγμα με το ΕΜΣΤ, το Μέγαρο, το Ωδείο Αθηνών και το Δημοτικό θέατρο Πειραιά.

Ο Sting έρχεται για δύο βραδιές στο Ηρώδειο, εκεί που θα ακούσουμε και τους ρυθμικούς Calexico από την Αριζόνα. Ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους σκηνοθέτες, ο Ivo Van Hove θα παρουσιάσει παράστασή του στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ ο σούπερσταρ του βιολιού Νάιζελ Κέννεντυ θα δώσει ένα και μοναδικό ρεσιτάλ 17 Ιουλίου στο Ηρώδειο. 


Παράλληλα και προκειμένου να τιμήσει τη σημαντικότερη ελληνίδα δραματουργό του καιρού μας Λούλα Αναγνωστάκη, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Οκτώβριο, το Φεστιβάλ πραγματοποιεί ένα φιλόδοξο αφιέρωμα στο έργο της και μας τη συστήνει εκ νέου. Ανάμεσα στις παραστάσεις και ένα 7ωρο πρότζεκτ από τη Ρούλα Πατεράκη.

Δύο οι παραγωγές της Λυρικής για το καλοκαίρι του 2018. Ναμπούκκο και Κάρμεν.

Αυτό το καλοκαίρι οι θεατρικές παραστάσεις θα παίζονται με υπέρτιτλους για το αγγλόφωνο κοινό και υπέρτιτλους για άτομα με προβλήματα ακοής. Στο ίδιο πλαίσιο και «Οι τρεις αδελφές» παράσταση στην Πειραιώς από ρωσικό θίασο, που θα παρουσιαστεί στη νοηματική γλώσσα. 


Με 4 παραστάσεις Αριστοφάνη ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για την Επιδαυρο.

Ο Κώστας Τσιάνος παρουσιάζει «Αχαρνείς», το Εθνικό θεατρο «Πλούτο», ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, «Θεσμοφοριάζουσες» και ο Κώστας Φιλίππογλου «Βάτραχους».

Η καλή διαχείριση, οι συμπαραγωγές και οι χορηγίες έφεραν πλεόνασμα στο φεστιβάλ, σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό του διευθυντή Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο.


Οσων αφορά στην οπτική ταυτότητα του φετινού φεστιβάλ τη νεά του αφίσα με το πρόσωπο, το μάτι και τα τρία πόδια, δημιουργία της Ιφιγένειας Βασιλείου, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος μίλησε για απρόβλεπτο συνδυασμό, που συνδιάζει, διαφορετικότητα, συλλογικότητα και σύνθεση, όπως και οι φετινές παραστάσεις, υπο το «μάτι» του θεατή.


Πρεμιέρα 1η Ιουνίου.

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα των παραστάσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για το καλοκαίρι του 2018 ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ. 


φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο