4 Δεκ 2017

Ο διάσημος φωτογράφος μόδας Bruce Weber κατηγορείται για σeξουαλική επίθεση - Ο φωτογράφος που έχτισε την εικόνα του Calvin Klein και του Ralph Lauren


Ένα ακόμη μεγάλο όνομα του κόσμου της σόουμπιζ, ο φωτογράφος μόδας Bruce Weber κατηγορείται ...
ότι επιτέθηκε σeξουαλικά σε ένα νεαρό μοντέλο, όπως αποκαλύπτεται μετά από μηνητήρια αναφορά που κατατέθηκε στη Νέα Υόρκη.




Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, το οποίο κατατέθηκε την Παρασκευή ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της πολιτείας της Νέας Υόρκης, ο Bruce Weber, ηλικίας 71 ετών, που μεταξύ άλλων έχει εργαστεί για τη Vogue κι έχει συμβάλει με το έργο του στη σφυρηλάτηση της εικόνας μεγάλων οίκων όπως του Calvin Klein και του Ralph Lauren, επιτέθηκε στον Jason Boyce, τον Δεκέμβριο του 2014, κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης στο στούντιό του στο Μανχάταν.

Ο Weber φέρεται να ζήτησε από τον Jason Boyce, εκείνη την εποχή ηλικίας 28 ετών, να γδυθεί προτού αρχίσει να τον αγγίζει και κατόπιν τον υποχρεώσει να τον φιλήσει.

«Αν μου δείξεις εμπιστοσύνη, θα μπορούσες να πας πραγματικά μακριά [...] Έως ποιο σημείο θέλεις να φθάσεις; Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου;» ψιθύρισε ο φωτογράφος, σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε η δικηγόρος Lisa Bloom.

Η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται και κατά του πρακτορείου μοντέλων όπου εργαζόταν ο Boyce και του επικεφαλής του Jason Kanner. Ο Webber κατηγορείται ότι «συμπεριφέρθηκε παρόμοια και σε άλλους άνδρες μοντέλα» που του έστειλε το πρακτορείο Soul Artist.

Η Lisa Bloom σημείωσε, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ότι έχει λάβει από την Παρασκευή και άλλες καταγγελίες παρόμοιου περιεχομένου, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Μετά την εμπειρία που βίωσε, ο Jason Boyce αποφάσισε να μετακομίσει στην Καλιφόρνια και σταμάτησε το μόντελινγκ, «φοβούμενος μια βιομηχανία όπου ο Weber θεωρείτο ως φωτογράφος πρώτης γραμμής και ένας από τους πρωταθλητές του ανδρικού μόντελινγκ».

Ο Jason Boyce ζητάει να του καταβληθεί αποζημίωση κάνοντας λόγο για «συναισθηματικό πλήγμα» και «οικονομική ζημία» που υπέστη μετά την απόσυρσή του από τη βιομηχανία της μόδας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο