1 Δεκ 2017

Τα Χριστούγεννα του 1967, «Το πιο λαμπρό αστέρι» δεν ήταν αυτό που ακολούθησαν οι τρεις μάγοι, αλλά ... η Αλίκη Βουγιουκλάκη


Τα Χριστούγεννα του 1967, «Το πιο λαμπρό αστέρι» δεν ήταν αυτό που ακολούθησαν οι τρεις μάγοι, αλλά ...
η Αλίκη Βουγιουκλάκη, που πρωταγωνίστησε στην ομώνυμη ταινία και έσπασε ταμεία.Η συνταγή ήταν δοκιμασμένη:

Η Αλίκη, ο Δημήτρης, ένας έρωτας με σκαμπανεβάσματα και αίσιο τέλος και φυσικά καλή μουσική και χορευτικά.

«Το πιο λαμπρό αστέρι» ήταν η πρώτη συνεργασία της Βουγιουκλάκη με την εταιρία «Καραγιάννης – Καρατζόπουλος». Ήταν η ταινία, που βοήθησε την εταιρία να ορθοποδήσει οικονομικά, αφού τη χρονιά εκείνη έκοψε πάνω από 650.000 εισιτήρια και ήρθε πρώτη ανάμεσα σε 99 ταινίες.

Η Αλίκη και ο Δημήτρης, το πιο διάσημο ζευγάρι του ελληνικού κινηματογράφου, είχαν αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με το κοινό.

Φωτογραφίζονταν σε οικογενειακές στιγμές, άνοιγαν το σπίτι τους σε δημοσιογράφους και μοιράζονταν με το κοινό τις προσωπικές τους ιστορίες. Στο πλαίσιο της οικειότητας που είχαν δημιουργήσει με τον κόσμο, οι δύο πρωταγωνιστές διάλεξαν τον δικό τους, ξεχωριστό τρόπο, για να διαφημίσουν την ταινία τους.«Η Αλίκη και ο Δημήτρης σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα με την έγχρωμη ταινία τους Το πιο λαμπρό αστέρι», έγραφε η διαφήμιση της εφημερίδας, δίνοντας στο κοινό της εντύπωση, ότι η ταινία ήταν το χριστουγεννιάτικο δώρο του ζευγαριού προς το κοινό.

Άραγε, σήμερα, ποιος καλλιτέχνης θα τόλμαγε να κάνει κάτι παρόμοιο, χωρίς να τον πουν ψώνιο;

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο