παρασκηνια

Δελτία τύπου, ανακοινώσεις, ενημέρωση για την δουλειά σου;
Στείλε μας εδώ: info@paraskinia.com η prothselida@gmail.com (όχι και στα δύο)

Γράψτε το Email σας και ενημερωθείτε πρώτοι!

28 Δεκ 2017

«Φθινοπωρινή Ιστορία» στο θέατρο «Αλκμήνη»


Σαράντα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση της «Φθινοπωρινής Ιστορίας» του Α. Αρμπούζοφ στην...
Ελλάδα, η Άννα Παπαμάρκου σκηνοθετεί το τρυφερό έργο, με την ίδια και τον Χάρη - Εμμανουήλ Αγγουράκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. 
Από το 1977 μέχρι σήμερα, το έργο έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία.

Στη «Φθινοπωρινή Ιστορία», ο Αλεξέι Αρμπούζοφ, με οξυδερκείς διαλόγους και λεπτό χιούμορ, αγγίζει με ευαισθησία αυτό το κρίσιμο θέμα και καταφέρνει αριστοτεχνικά να υπενθυμίσει ότι η ζωή βρίσκεται στην κάθε στιγμή. Το έργο είναι ένας ύμνος στην ευγνωμοσύνη για τις απλές, αλλά ουσιαστικές χαρές που αποκαλύπτει η ζωή όταν τη μοιραζόμαστε.

Εκείνος, ο Ροντιόν, είναι σοβαρός, τυπικός και ευέξαπτος. Έχει χάσει νωρίς τη γυναίκα του και έκτοτε ζει μοναχικά, αφοσιωμένος στη ομαλή λειτουργία του παραθαλάσσιου ιαματικού κέντρου στο οποίο είναι αρχίατρος. Εκείνη, η Λίντια, πρώην αρτίστα, είναι εύθυμη και εξωστρεφής, παρ' όλες τις απώλειες στη ζωή της. Αποφασισμένη να χαρεί κάθε στιγμή, έρχεται για αναψυχή και παραβαίνει όλους τους κανόνες του ιαματικού κέντρου.

Η πρώτη τους συνάντηση είναι μια μετωπική σύγκρουση στα όρια του κωμικού. Το ίδιο και η δεύτερη. Η εκρηκτική τους χημεία παρακινεί την περιέργεια του ενός για τον άλλο. Σύντομα αρχίζουν να δημιουργούν γέφυρες μεταξύ τους και ανακαλύπτουν πως βαθιά μέσα τους σιγοκαίει η ίδια ανάγκη του κάθε ανθρώπου: Να αγαπήσει και να αγαπηθεί...

Μετάφραση: Λέιλη Τσότσου. Απόδοση: Άννα Παπαμάρκου. Μουσική: Πέτρος Ξουραφάς. Σκηνικά: Δημήτρης Πολυχρονιάδης. Φώτα: Ελευθερία Ντεκώ. Κοστούμια: Ιωάννα Τιμοθεάδου.

Θέατρο «Αλκμήνη» (Αλκμήνης 8, Γκάζι - μετρό Κεραμεικός).

Παραστάσεις Σάββατο στις 18.30 και Κυριακή στις 21.30.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο