23 Νοε 2017

Ο Μόρισεϊ υπερασπίστηκε τους Γουάινστιν και Σπέισι - Έντονες αντιδράσεις από τις δηλώσεις του Βρετανού τραγουδιστή


Ο βρετανός τραγουδιστής, πρώην αρχηγός του συγκροτήματος «The Smiths», Μόρισεϊ υπερασπίστηκε με δηλώσεις του τόσο τον Κέβιν Σπέισι όσο και τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, οι οποίοι...
είναι αντιμέτωποι με πολλαπλές καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις.




Ο Μόρισεϊ υποστήριξε ότι τα θύματα της παρενόχλησης τα οποία έχουν προβεί σε καταγγελίες λίγο-πολύ «ήξεραν πολύ καλά τι συνέβαινε» και επέλεξαν «να παίξουν το παιχνίδι». Ξεκαθάρισε πάντως λέγοντας ότι «Μισώ τον βιασμό. Μισώ τη σεξουαλική επίθεση. Μισώ σεξουαλικές καταστάσεις, στις οποίες εξαναγκάζεται κάποιος. Αλλά σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις, εξετάζεις τις περιστάσεις και νομίζεις ότι ο άνθρωπος, που αποκαλείται θύμα, είναι απλά απογοητευμένος», υπογράμμισε ο Βρετανός τραγουδιστής.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Der Spiegel» αποσπάσματα της οποίας αναδημοσιεύει ο διεθνής Τύπος ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός ρωτήθηκε για τα σκάνδαλα στο Χόλιγουντ και για τις ηθοποιούς που πήγαν στα δωμάτια ξενοδοχείων με τον Χάρβεϊ Γουάνστιν.


Οι άνθρωποι γνωρίζουν τι συμβαίνει και απλά παίζουν το παιχνίδι

«Οι άνθρωποι γνωρίζουν ακριβώς τι συμβαίνει και απλά παίζουν το παιχνίδι. Μετά αισθάνονται ντροπή ή δεν τους αρέσει και δηλώνουν δέχθηκα επίθεση, «έμεινα έκπληκτη», «σύρθηκα στο δωμάτιο», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι «αν όλα είχαν πάει καλά και αυτή η συνάντηση τους έδινε μία σπουδαία καριέρα, δεν θα αναφέρονταν ποτέ σε αυτό».


«Ο Κέβιν Σπέισι δέχθηκε άσκοπη επίθεση»

Ο τραγουδιστής αναφερόμενος στις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση ισχυρίστηκε ότι ο Κέβιν Σπέισι «δέχθηκε άσκοπη επίθεση».Τόνισε ακόμη ότι είναι «γελοίο» να αντικαθίσταται ο ηθοποιός σε μια ταινία, οι σκηνές της οποίας έχουν ήδη γυριστεί.

Ο σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ αποφάσισε να αντικατασταθεί ο Σπέισι από τον Κρίστοφερ Πλάμερ στην ταινία «All The Money In The World» και να ξαναγυριστούν όλες οι σκηνές, στις οποίες συμμετείχε ο 58χρονος ηθοποιός.Τον Σπέισι κατηγόρησε πρόσφατα για περιστατικό προκλητικής σεξουαλικής συμπεριφοράς ο ηθοποιός Άντονι Ραπ, όταν ο ίδιος ήταν 14 χρόνων.


Για το περιστατικό με τον 14χρονο

Ο Μόρισεϊ ρωτήθηκε για το γεγονός ότι ο Σπέισι αντικαταστάθηκε στην ταινία και απάντησε: «Νομίζω ότι αυτό είναι γελοίο. Απ’ όσο γνωρίζω ήταν στο υπνοδωμάτιο με έναν 14χρονο.»


«Ο Κέβιν Σπέισι ήταν 26 ετών, το αγόρι 14. 

Στην περίπτωση αυτή, αναρωτιέστε πού ήταν οι γονείς του αγοριού; Αναρωτιέστε αν το αγόρι αντιλήφθηκε τι θα μπορούσε να συμβεί» τόνισε.«Δεν ξέρω τι συνέβαινε σε σένα, αλλά ποτέ δεν βρέθηκα σε καταστάσεις όπως αυτή, όταν ήμουν νέος. Ποτέ», είπε και πρόσθεσε: «Ήξερα πάντα τι θα μπορούσε να συμβεί. Εάν είστε στο υπνοδωμάτιο κάποιου, πρέπει να γνωρίζετε πού μπορεί να οδηγήσει αυτό», είπε για να προσθέσει. 

«Όποιος έχει πει ποτέ σε κάποιον άλλον, "Μου αρέσεις", ξαφνικά κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση. Πρέπει να τεθούν αυτά τα πράγματα στους σωστούς συσχετισμούς. Αν δεν μπορώ να πω σε κάποιον ότι τον συμπαθώ, πώς θα το μάθει; Φυσικά, υπάρχουν ακραίες περιπτώσεις, ο βιασμός είναι αηδιαστικός, κάθε φυσική επίθεση είναι απωθητική» ανέφερε ο τραγουδιστής.


Αντιδράσεις από τις δηλώσεις Μόρισεϊ

Οι δηλώσεις του Μόρισεϊ, ο οποίος είναι γνωστός για τις προκλητικές του θέσεις προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια, συναδέλφων του καλλιτεχνών, αλλά και θαυμαστών και στο Twitter.

«Έχω ξοδέψει πολλά χρήματα για τον Μόρισεϊ. Τον έχω δει σε πολλές χώρες. Έχει τελειώσει για μένα. Η νέα του μουσική είναι φριχτή και υπερασπίζεται τον Κέβιν Σπέισι» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.

«Ακριβώς αυτό χρειάζονταν οι υποθέσεις Γουάνστιν και Σπέισι. Τη συνεισφορά του Μόρισεϊ» αναφέρεται σε ένα από τα σχόλια.

Σφοδρότατη επίθεση με εξύβριση εξαπέλυσε στον Μόρισεϊ η τραγουδίστρια των Garbage, Σίρλεϊ Μάνσον. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η αντίδραση της τραγουδίστριας Ναντίν Σαχ.

«Δεν καταλαβαίνω πόσο όμορφο είναι ό,τι τραγουδά ο Μόρισεϊ και πόσο άσχημο είναι ό,τι λέει» έγραψε ο ηθοποιός Κρις Γκίταρντ.

Περισσότερες από 50 γυναίκες, κάποιες από τις οποίες είναι από τις πιο γνωστές ηθοποιούς του Χόλιγουντ κατηγόρησαν τον μεγαλοπαραγωγό του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική, παρενόχληση, κακοποίηση και βιασμό που διαπράχθηκαν όπως καταγγέλλουν εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο