παρασκηνια

Δελτία τύπου, ανακοινώσεις, ενημέρωση για την δουλειά σου;
Στείλε μας εδώ: info@paraskinia.com η prothselida@gmail.com (όχι και στα δύο)

Γράψτε το Email σας και ενημερωθείτε πρώτοι!

20 Οκτ 2017

Καμίνης: Να κηρυχθούν διατηρητέοι οι κινηματογράφοι «Απόλλων» και «Αττικόν» Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηνών


Να κηρυχθούν διατηρητέοι οι δύο εμβληματικοί κινηματογράφοι «Απόλλων» και «Αττικόν» ...
θα ζητήσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης από το υπουργείο Πολιτισμού.
«Χαίνουσα πληγή» για την Αθήνα χαρακτήρισε ο κ. Καμίνης την κατάσταση και επισήμανε τις οικονομικές και άλλες επιπτώσεις που έχει στην περιοχή η διακοπή της λειτουργίας των δυο αυτών κινηματογράφων, όλα αυτά τα χρόνια.

Στη σημερινή, Πέμπτη, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έγινε εκτενής συζήτηση, παρουσία και εκπροσώπων των δυο ιδρυμάτων και ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε αναλυτικά στις μέχρι τώρα προσπάθειες που έχουν γίνει.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, η αιτία που δεν έχει προχωρήσει μέχρι τώρα η αποκατάσταση των ζημιών και η επαναλειτουργία των δυο κινηματογράφων, είναι η σφοδρή αντιδικία που έχουν τα δυο ιδρύματα -το Σταματία Δεκόζη Βούρου και το Μουσείον της Πόλεως Αθηνών Βούρου-Ευταξία- που εμπλέκονται.

Όπως τόνισε, αν δεν ευοδωθεί και η τελευταία προσπάθεια του Δήμου, θα καταθέσει σχετική πρόταση στο αρμόδιο υπουργείο για να κηρυχθούν διατηρητέα. 

Όπως είπε ο κ. Καμίνης, πριν λίγους μήνες οι προσπάθειες φάνηκαν να καρποφορούν. Όταν όμως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που είχε δεχθεί να συμμετάσχει και να συμβάλλει στη χρηματοδότηση αποκατάστασης, έθεσε όρο να υπάρχει ρητή δήλωση στο σχετικό συμφωνητικό ότι δεν θα πουληθούν τα επόμενα είκοσι χρόνια, διαφώνησε το ίδρυμα Βούρου -Ευταξία.
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο