14 Οκτ 2017

«Εφυγε» ο ηθοποιός Θάνος Κανέλλης


«Εφυγε» ο σύντροφος ηθοποιός Θάνος Κανέλλης σε ηλικία 86 χρόνων. 

Η ΚΟΒ Ηθοποιών της Τομεακής Οργάνωσης Καλλιτεχνών του...
ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη συντρόφισσά του Μαρία και το γιο τους Στέφανο. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 11.45 στο Νεκροταφείο Κηφισιάς.




Ο Θ. Κανέλλης σπούδασε στο Ωδείο Θεσσαλονίκης και στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν. Μετά την αποφοίτησή του από τη σχολή έμεινε στο Θέατρο Τέχνης, παίζοντας σημαντικούς ρόλους. Στη συνέχεια δούλεψε με πολλούς θιάσους, ανάμεσά τους του Αλέξη Δαμιανού, του Κώστα Μουσούρη, του Τίτου Βανδή, του Λεωνίδα Τριβιζά, στο Αρμα Θεάτρου (εταιρικός θίασος του ΣΕΗ) και στο Εθνικό Θέατρο για 4 χρόνια. Στον κινηματογράφο έπαιξε σε αρκετές ταινίες, ενώ εμφανίστηκε και σε αρκετές σειρές στην τηλεόραση.

Ο Θ. Κανέλλης οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1978 κι έμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του. Μέλος του ΣΕΗ έγινε το 1960, ασχολήθηκε με τα προβλήματα των ηθοποιών και εντάχθηκε στην ΕΔΑ. Στην περίοδο της δικτατορίας ανέπτυξε πολιτική δράση. Το σπίτι του ήταν καταφύγιο για πολλούς παράνομους αντιστασιακούς, ενώ ανέλαβε ειδικές αποστολές στο εξωτερικό. Μετά την επανασύσταση του ΣΕΗ ασχολήθηκε με τα συνδικαλιστικά προβλήματα των ηθοποιών, ήταν 2 χρόνια αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ και 4 χρόνια τακτικό. Μετά το 2000, για σοβαρούς λόγους υγείας, αποσύρθηκε.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο