Μας Αρεσουν

παρασκηνια

Δελτία τύπου, ανακοινώσεις, ενημέρωση για την δουλειά σου;
Στείλε μας εδώ: info@paraskinia.com η prothselida@gmail.com (όχι και στα δύο)

Γράψτε το Email σας και ενημερωθείτε πρώτοι!

23 Σεπ 2017

Ανοίγει το Μουσείο Παιχνιδιών στο Παλαιό Φάληρο


Επιτέλους ανοίγει το Μουσείο Παιχνιδιών στο Παλαιό Φάληρο στα τέλη Οκτωβρίου....
Ο εντυπωσιακός πέτρινος πύργος εκλεκτικιστικού ρυθμού που βρίσκεται στο Τροκαντερό, 
ο Πύργος Κουλούρα που κληροδότησε το Μουσείο Μπενάκη, είναι ένα landmark για τα Νότια Προάστια. Το 2012 το Μουσείο Μπενάκη ξεκίνησε με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, το έργο για την αποκατάσταση και επαναχρησιμοποίηση του Πύργου, αυτή τη φορά ως Μουσείο Παιχνιδιών και ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει τον Ιούνιο του 2016. Πέρασε ένας χρόνος και μετά από διάφορες καθυστερήσεις, το Μουσείο θα ανοίξεις τις πόρτες του για το κοινό στο τέλος του επόμενου μήνα.

Η συλλογή του αποτελείται από ελληνικά, ευρωπαϊκά, κινέζικα και γιαπωνέζικα παιχνίδια, αλλά και ό,τι άλλο έχει σχέση με το παιδί από τη γέννησή του, όπως βιβλία σχολικής και παιδικής λογοτεχνίας. Αριθμεί ήδη 20.000 παιχνίδια που έχουν συντηρηθεί από το τμήμα του Μουσείου Μπενάκη και χρονολογικά φτάνουν έως και το 1960. Ξεκινούν από την αρχαιότητα και το Βυζάντιο και φτάνουν έως και πριν μισό αιώνα. Πυρήνας της έκθεσης είναι η συλλογή που η Μαρία Αργυριάδη δώρισε το 1992.

Τα παιχνίδια σε γενικές γραμμές παρουσιάζονται σε θεματικές ενότητες: κούκλες μόδας, κατασκευές, κούκλες με παραδοσιακές φορεσιές, μηχανικά και οπτικά παιχνίδια, παραγωγή παιχνιδιού σε ευρωπαϊκά και ελληνικά εργαστήρια και εργοστάσια, στρατιωτάκια, τρενάκια, πανηγυριώτικα παιχνίδια, χάρτινο θέατρο, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών, εθιμικά παιχνίδια, γέννα, ανατροφή, πρώτα παιχνίδια, σχολικά, παιχνίδια από μακρινές χώρες.

Στις αίθουσες υπάρχουν και παιχνίδια τα οποία οι μικροί, αλλά και οι μεγάλοι επισκέπτες μπορούν να περιεργαστούν, όπως το εντυπωσιακό κουκλόσπιτο των αρχών του εικοστού αιώνα, στο παιδικό δωμάτιο του οποίου κοιμούνται τρίδυμα μωρά, ενώ έχουν δημιουργηθεί και τρία διαδραστικά παιχνίδια, εμπνευσμένα από εκθέματα του μουσείου, που απευθύνονται σε μικρότερα παιδιά.

Μέρες και ώρες λειτουργίας:

Πέμπτη-Κυριακή 10:00-18:00

Μουσείο Παιχνιδιών Μουσείου Μπενάκη

Λεωφ. Ποσειδώνος 14 & Τρίτωνος

Παλαιό Φάληρο

Πηγή: Alimos Online

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο