9 Απρ 2017

Τελευταία βραδιά ανάγνωσης : ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΟ ΓΚΑΛΕΑΝΟ «ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΑΦΗΓΟΥΝΤΑΙ»


LIVE ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Τελευταίος σταθμός στο λογοτεχνικό ταξίδι Μ.Τρίτη 11 Απριλίου...
στις 20:00




Με καλεσμένη τη μεταφράστρια των περισσότερων βιβλίων του Ε. Γκαλεάνο στην Ελλάδα ΙΣΜΗΝΗ ΚΑΝΣΗ

ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ


Δευτέρα 17 Απριλίου στις 20:00


Με την αιγίδα της Πρεσβείας της Ουρουγουάης στην Ελλάδα

Το ταξίδι στο λογοτεχνικό σύμπαν, στον προσωπικό χάρτη και στις ιστορίες του μεγάλου Ουρουγουανού συγγραφέα Εντουάρντο Γκαλεάνο, μέσα από τις σελίδες του ιδιότυπου ημερολογίου του «Οι Μέρες Αφηγούνται» (Εκδόσεις Πάπυρος, μετάφραση Ισμήνη Κανσή), φτάνει στο τέλος του.

Η τελευταία από τις 12 Βραδιές Ανάγνωσης και Ραδιοφώνου θα πραγματοποιηθεί την M.Τρίτη 11 Απριλίου 2017, με καλεσμένη τη μεταφράστρια των περισσότερων βιβλίων του Ε. Γκαλεάνο στην Ελλάδα Ισμήνη Κανσή, η οποία θα μας μιλήσει, όπως μόνο εκείνη ξέρει, για τον συγγραφέα και το έργο του μέσα από την εμπειρία της συνεργασίας της μαζί του.

Για το λογοτεχνικό αυτό ταξίδι που κράτησε 12 εβδομάδες, επιλέξαμε το διάσημο βιβλίο σε μορφή ημερολογίου 365 ημερών, «Οι μέρες αφηγούνται», που θεωρείται η προσωπική ματιά του συγγραφέα πάνω στην Ιστορία. 12 οι μήνες του χρόνου, 12 και οι καλεσμένοι αναγνώστες που διάλεξαν κείμενα από το βιβλίο-ημερολόγιο. Ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Ηρακλής Λογοθέτης υποδέχτηκε τους καλεσμένους από τον χώρο των Γραμμάτων, της Τέχνης και της Επιστήμης, συνομίλησε μαζί τους και συντόνισε τη συζήτηση με το κοινό της εκδήλωσης. Τη μουσική της κάθε βραδιάς, ανάμεσα στις αναγνώσεις, επιμελήθηκε η δημοσιογράφος Ναταλί Χατζηαντωνίου. 

Οι «Βραδιές Ανάγνωσης και Ραδιοφώνου», αυτή η «τρισυπόστατη» πρόκληση λογοτεχνικής ανάγνωσης, διαλόγου και ραδιοφωνικής εκπομπής, ήταν μια σύμπραξη της ΕΡΤ (Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας) και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. 

Καλεσμένοι αναγνώστες μας ήταν ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης, ο Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Πάνος Χαραλάμπους, η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου, η σκηνοθέτις Ρούλα Πατεράκη, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο δημοσιoγράφος και συγγραφέας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, η δημοσιογράφος Ναταλί Χατζηαντωνίου, ο ζωγράφος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο ΕΜΠ και Βουλευτής Δημήτρης Σεβαστάκης, ο πεζογράφος και θεατρικός συγγραφέας Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης, ο συνθέτης Σταμάτης Καρουνάκης, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και κριτικός λογοτεχνίας Τιτίκα Δημητρούλια.

Το αφιέρωμα θα κλείσει η μεταφράστρια Ισμήνη Κανσή, η οποία θα διαβάσει κείμενα από τον τελευταίο μήνα του βιβλίου-ημερολογίου…


…Ο ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΤΗΣ ΙΣΜΗΝΗΣ ΚΑΝΣΗ

Μ. Τρίτη 11 Απριλίου ώρα 20:00-22:00 

στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η εκδήλωση θα ηχογραφηθεί, όπως πάντα, από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, για να μεταδοθεί στην τελευταία ραδιοφωνική εκπομπή «Βραδιές Ανάγνωσης από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» την επόμενη Δευτέρα 17 Απριλίου στις 20:00.

Η ώρα άφιξης του κοινού στο ΙΜΚ είναι στις 19:30

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Ταυτότητα

Σύλληψη/ Συντονισμός εκπομπών: Ηρακλής Λογοθέτης

Μουσική Επιμέλεια: Ναταλί Χατζηαντωνίου

Παραγωγός εκπομπών: Έλενα Διάκου

Παραγωγός δράσης: Δημήτρης Κουτσούμπας

Τεχνική επιμέλεια: Μάκης Γίγας (ΕΡΑ 2)


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Navios Maritime Holdings Inc 

Ίδρυμα Μαρία Τσάκος, Μοντεβιδέο –Ουρουγουάη


ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Εκδόσεις Πάπυρος

Οι φωτογραφία του Ε. Γκαλεάνο είναι από τις εκδόσεις Πάπυρος


Πληροφορίες

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579

Prive αίθουσα Clap the Restaurant, 3ος όροφος, Μ.Τρίτη, 20:00-22:00 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο