26 Απρ 2017

Μαρία Μπάρκουλη: «Μου ζητούν 28.000 ευρώ από την εφορία και δεν έχω να πληρώσω»


«Οι άθλιοι της κυβέρνησης μου έστειλαν μπουγιουρντί να πληρώσω 14.000 ευρώ εγώ και 14.000 ο γιος μου Νικόλας», λέει χαρακτηριστικά…



Σχεδόν ένα χρόνο μετά το θάνατο του Ανδρέα Μπάρκουλη και η οικογένεια του, μαζί με το πένθος προσπαθεί να ξεπεράσει και τα οικονομικά προβλήματα που έχουν διογκωθεί. Η σύζυγός του ηθοποιού, Μαρία Μπάρκουλη, ενώ περίμενε τη σύνταξη των 300 ευρώ του συζύγου της για να τα βγάλει πέρα μαζί με τον γιο της, ήρθε αντιμέτωπη με την εφορία που της έστειλε ραβασάκι 28.000 ευρώ. «Μου ζητούν 28.000 ευρώ από την εφορία και δεν έχω να πληρώσω», λέει στην Espresso.

Ανάμεσα σε άλλα εξήγησε: «Αντί να βγει η σύνταξη του Ανδρέα, που θα είναι 300 ευρώ και θα έχουμε ένα μικρό βοήθημα, οι άθλιοι της κυβέρνησης μου έστειλαν μπουγιουρντί να πληρώσω 14.000 ευρώ εγώ και 14.000 ο γιος μου Νικόλας… Το 2012 κάποιοι άσχετοι στο υπουργείο Οικονομικών καταχώρισαν τον Ανδρέα Μπάρκουλη ως επιτηδευματία, δηλαδή ελεύθερο επαγγελματία, που εργαζόταν με μπλοκάκι. Ο Ανδρέας, που από το 1995 είναι συνταξιούχος και τα τελευταία χρόνια ήταν κατάκοιτος με άνοια και μετακινείτο με αναπηρικό καρότσι. Πού δούλευε και δεν το ξέρω;”, δήλωσε αγανακτισμένη και συμπλήρωσε: “Με ρώτησαν πώς πέρασα το Πάσχα; Ρώτησαν το παιδί μου πως μεγαλώνει; Αν είχαμε να φάμε;».

Τέλος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θα το αφήσω το θέμα έτσι. Αν ήξερα ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο θα έκανα -εντός 4 μηνών- αποποίηση κληρονομιάς, ώστε να μην εισπράττω από το “Διόνυσο” τα δικαιώματα από τις ταινίες του Ανδρέα. Μιλάμε για μικροποσά που φορολογούνται με 20%».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο