16 Ιαν 2017

«ΠΟΤΑΜΟΣ» Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Σημίτης, ο Τράμπ, ο Σώρρας, η δραχμή, ο μώλος και ο κ@λος


Όλους και όλα σχολιάζει ο Λάκης Λαζόπουλος, σε νέο του άρθρο – ποταμό...
Ο Λάκης Λαζόπουλος, ξεκινά γράφοντας για τις ευθύνες Σημίτη, χαρακτηρίζοντάς τον «χάρτινο πρωθυπουργό», σχολιάζει όσα έγιναν για το παιδί της Ρούπα, συνεχίζει αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως «Όποιος δεν υμνεί εδώ τον δικό μας Τραμπ, το τραμπάκι μας, τον Μητσοτάκη μας, πέθανε», για να περάσει στην απόφαση του ΣτΕ για τα κανάλια.

Ιδιάιτερη αναφορά κάνει επίσης στον Σώρρα, τον Σόϊμπλε και τη Μέρκελ για να περάσει στον ΣΥΡΙΖΑ με τους φόρους και την «ρημάδα αξιολόγηση», και να μεταφέρει ένα διάλογο με έναν παλαιοπώλη που καταλήγει στο συμπέρασμα πως «Έτσι κι αλλιώς η δραχμή έρχεται οσονούπω».


Ολόκληρο το άρθρο Λαζόπουλου


Το είπε ο Μοσκοβισί.

Ότι η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ, παρά το ότι ήτανε βαθιά χρεωμένη, παντελώς ανέτοιμη. Γι’ αυτό άλλωστε και χρεοκόπησε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Σημίτης οδήγησε με συνείδηση την ιστορία και τη χώρα στο σημερινό αυτό χάλι. Κατά την περίοδο διακυβέρνησης του η χώρα ήταν πρώτη στη διαφθορά, οι ολυμπιακοί αγώνες άφησαν πίσω τους ερείπια και τεράστια χρέη, ενώ η Siemens έζησε τις πιο ένδοξες μέρες. Και όμως ακόμα μιλάνε για τον Σημίτη σαν σημαντική μορφή της ιστορίας. Είναι ο πρώτος Εγκληματήσας κατά της χώρας.

Με τον Σημίτη η Ελλάδα απέκτησε γκρίζες ζώνες, αυτές που τώρα οι Τούρκοι λένε ότι κανείς δεν πρέπει να πλησιάσει. Ποιος υπέγραψε για τις Γκρίζες Ζώνες; Ο Σημίτης. Αυτός είναι που γκριζάρισε την εθνική μας κυριαρχία.

Ο Σημίτης ήταν ένας χάρτινος πρωθυπουργός. Κατασκευασμένος από χαρτί και μελάνι. Κατασκευάστηκε από τον ΔΟΛ και από το Μega. Τίποτα παραπάνω…

*** Το παιδί της Ρούπα, το παιδί του Καμμένου, το παιδί του Μιχαλολιάκου είναι παιδί. Και δεν μπορεί κανείς να το χρησιμοποιεί για να κάνει τη δουλειά του. Δεν είναι ελευθερία του Τύπου να λες ότι το παιδί του Καμμένου είναι τρομοκράτης, ούτε επειδή η Ρούπα κατηγορείται για τη συμμετοχή της στη συγκεκριμένη οργάνωση πρέπει το παιδί της να περνάει αυτά που πέρασε, μέχρι να πάει στη γιαγιά του.


Κάποια στιγμή πρέπει η ανθρωποφαγία να σταματήσει στη χώρα αυτή.

Και ξέρουμε τι είναι ελευθερία του Τύπου, και ξέρουμε τι είναι εγκάθετη δημοσιογραφία, και ξέρουμε τι είναι δημοσιογραφικές συμμορίες, και ξέρουμε τι είναι δημοσιογραφική ηλεκτρονική αλητεία, και ξέρουμε πως κατασκευάζονται ειδήσεις, και ξέρουμε πως διαστρεβλώνονται, και ξέρουμε ποιοι τηλεφωνούν στα κανάλια και δίνουν εντολές, και ξέρουμε ποιες εκπομπές τους αρέσουν και ποιες όχι. Και ξέρουμε ποιοι θέλουν να σταματήσει να υπάρχει σάτιρα στην ελληνική τηλεόραση, και ξέρουμε ότι τα υπερχρεωμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν σκύψει το κεφάλι και το σύνολο της δημοσιογραφίας υμνεί τους δανειστές και βρίζει όποιον σηκώσει κεφάλι στους Γερμανούς.

Πολλοί δημοσιογράφοι είναι οι σημερινοί μαυραγορίτες, αλλά οι δημοσιογράφοι οι κανονικοί, με αληθινή φωνή και ήθος έχουν περιοριστεί. Ούτε σ’ αυτούς δίνουν τον λόγο και το διαδίκτυο δεν είναι ελεύθερο.


Είναι ακροδεξιό και ελεγχόμενο.

Άλλο η κριτική, άλλο ακόμα και η εμπαθής δημοσιογραφία.

Στην περίπτωση του Καμμένου πείραξαν και διέσυραν τα παιδιά του. Έχει υποχρέωση σαν πατέρας πάνω απ’ όλα να τα υπερασπιστεί. Χέσε πολιτικές και ιδεολογίες. Τα παιδιά είναι παιδιά, όπως έλεγε ο Άρθρουρ Μίλερ.

Έχουμε αποκτήσει όλοι μια εικόνα και τη σέρνουμε σαν ένα βαρύ κάρο. Όταν πονάει η ψυχή σου και η συνείδησή σου πρέπει να αντιδράς, χεσ’ την την εικόνα.

*** Οι Αμερικάνοι καλλιτέχνες, οι Δημοκρατικοί, έχουν μπει μπροστά και εναντιώνονται φανερά στην εκλογή του Τραμπ γιατί ξέρουν σε τι κίνδυνο έχει μπει η ανθρωπότητα. Εδώ ας τολμήσει κανείς να υψώσει δημοκρατική φωνή απέναντι στους Σόιμπλε και στα Σοϊμπλάκια. Όποιος δεν υμνεί εδώ τον δικό μας Τραμπ, το τραμπάκι μας, τον Μητσοτάκη μας, πέθανε.

Ας πήγαινε ο Ρέμος επίσκεψη σε οποιοδήποτε άλλον αρχηγό πλην του Κυριάκου και θα βλέπατε τι θα του σέρνανε.


Ενώ τώρα όλα μέλι γάλα.

Αλήθεια τον ρώτησε ο Ρέμος γιατί δεν δέχτηκε να ψηφίσει να πάρουν αυτό το επίδομα οι συνταξιούχοι ύστερα από 13 φορές που τους έκοψαν τις συντάξεις, εκ των οποίων τις 11 φορές τις συνυπέγραψε ο αυτοδημιούργητος;


Ψιλά γράμματα θα μου πείτε.

Οι εφημερίδες σε πλήρη σύγχυση, καθώς δεν μπορούν πλέον να ρημάζουν τις τράπεζες. Από την μια υμνούνε οι εφημερίδες τους καλλιτέχνες στην Αμερική που αντιτίθενται στον Τραμπ ,αλλά εδώ σύσσωμες προσκυνούν τον νεο-φιλελευθερισμό. Μόνο το ΚΚΕ δεν τους ανησυχεί .Μόνο αυτή η μορφή Αριστεράς αναγνωρίζεται από το σύστημα. Γιατί άπλα δεν ζητούν εξουσία. Αλλά αν έφτασε το ΚΚΕ να μην ενοχλεί κανέναν δεν είναι λίγο ανησυχητικό για το ίδιο;

Όχι τίποτα άλλο δηλαδή αλλά θα μπορούσε ένας κακοπροαίρετος να πει πως δεν γίνεται κάθε φορά που υπάρχει Μητσοτάκης το ΚΚΕ να κάνει τα στραβά μάτια.

Αλλά αυτά θα τα πει ο κακοπροαίρετος, ο αντικειμενικός θα πει ότι όλοι ίδιοι είναι. Που κι αυτή η άποψη έχει μεγάλη βάση.

*** Το ΣτΕ πάλι ήρθε να βάλει καινούργιες φωτιές ότι που είχανε πάει να ησυχάσουν τα πράγματα. Ζητάει άμεσα άδειες και όχι συνέχιση και διαιώνιση της προηγούμενης κατάστασης. Πραγματικά ας τελειώνει αυτό το μαρτύριο. Να σκεφτεί κανείς μόνο το άγχος των χιλιάδων ανθρώπων που δουλεύουν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και κρέμονται από τις αποφάσεις αυτές οι οποίες ανατρέπονται από μέρα σε μέρα. Ας ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο. Χωρίς όμως να χαθεί καμιά θέση εργασίας, όπως ακριβώς έγινε και στην ΕΡΤ, όπως ακριβώς γίνεται στον δημόσιο τομέα.

Είναι ανάγκη να υπάρξει ισορροπία. Δε γίνεται οι ιδιωτικοί υπάλληλοι να απολύονται σωρηδόν και μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι να απολαμβάνουν της προστασίας του κράτους. Αλλιώς είναι γνωστή η ιστορία του Κάιν και του Άβελ. Ο εμφύλιος ιδιωτικού και δημοσίου έχει ξεκινήσει.

*** Έβλεπα αυτή τη σκηνή, όπου μιλούσε ένας εκπρόσωπος του Σώρρα σε ένα καφενείο, κάπου, και μπήκε ένας παππάς να φέρει τις αντιρρήσεις του και να πει τι είναι αυτά που άκουγαν και μόνο που δε σηκώθηκαν να τον φάνε ζωντανό.

Ένας κόσμος αφιονισμένος, διαλυμένος από την οικονομική κρίση, από τα προβλήματα, που είναι έτοιμος να πιστέψει τον οποιοδήποτε Καραγκιόζη της ιστορίας. Όταν θολώσει το μυαλό, ο μέτριος θα φανεί σημαντικός και ο σημαντικός εχθρός του νου.

*** Ο Σόιμπλε θέλει να οδηγήσει την Ελλάδα στη δραχμή; Θα τον αφήσουμε;

*** Ο Μακρόν στη Γαλλία είπε ότι το ευρώ ωφελεί μόνο τη Γερμάνια. Αυτό τι σημαίνει; Ότι το ευρώ δεν θα κρατήσει επί μακρόν. Παρακολουθούμε τη διάλυση της Ευρώπης δια χειρός Σόιμπλε και Μέρκελ.

Ποιος είναι αυτός που τηλεφωνά στα κανάλια και για λογαριασμό ποιου και ζητάει να κοπούνε εκπομπές που δεν αρέσουν στο αφεντικό του; Ποιος είναι αυτός που δεν θέλει σάτιρα να υπάρχει;

*** Ποιος είναι αυτός που θέλει να φιμώσει τους πάντες, εκβιάζει με τιμωρίες και υπόσχεται σωτηρία προκειμένου να σιωπήσουν όλοι;

Η Μακρόνησος άνοιξε για όσους δεν το κατάλαβαν. Η χούντα είναι εδώ και οι χουντικοί απολαμβάνουν μεγάλης εκτίμησης στην κοινωνία.

*** Ο ΣΥΡΙΖΑ θα την κλείσει αυτή τη ρημάδα την αξιολόγηση ή θα σερνόμαστε πάλι και θα φτάσουμε στο Πάσχα και ακόμα θα περιμένουμε την αξιολόγηση; Έχει συναίσθηση ότι η αγορά έχει στεγνώσει τελείως μ’ αυτούς τους δυσβάστακτους φόρους; Σκοπεύει να κάνει κάτι για να υπάρξει ανάσα;

Γιατί χθες ένας γνωστός μου πήγε στο Μοναστηράκι να αγοράσει κάτι, του έδωσε ευρώ και ο παλαιοπώλης του επέστρεψε δραχμές.

Του είπε «αδερφέ απ’ τα καινούργια δεν έχω μου τελειώσανε, είχα κάτι παλιά στο σπίτι μου και τα δίνω σαν ρέστα. Έτσι κι αλλιώς η δραχμή έρχεται οσονούπω».


Έδωσε πενήντα ευρώ και του έδωσε ρέστα… 32 δραχμές.

*** Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, εκεί και παραπέρα. Η Φώφη κάλεσε τον Γιώργο για να ξαναείναι μαζί. Να μας θυμίσουν παλιά, αξέχαστα τραγούδια.


«Λεφτάάάάά υπάρχουουουουν».

Δηλαδή για όνομα του Θεού και της Παναγίας, ας μας λυπηθεί ο Θεός.

Είδα πάλι τη χαζόφατσα του Γιώργου και μου σηκώθηκε η τρίχα όρθια. Είχαν το ΠΑΣΟΚ, το κάναν κομμάτια, το κάναν Δημοκρατική Συμπαράταξη γιατί ντρεπόντουσαν να λέγονταν ΠΑΣΟΚ και για να μην πληρώνουν τα χρέη που άφησε ο Γιώργος στα ταμεία. Ε, έχει δίκιο ο Βενιζέλος. Σε αυτό τουλάχιστον έχει δίκιο. Τι μου μαζεύεις τον Γιώργο; Να σου δώσει ιδέες το αστραφτερό μυαλό του; Εισαγγελέας μπήκε για τα χρέη που άφησε ο Γιώργος στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά μέχρι εκεί.

Η δικαιοσύνη είναι για τους πολίτες. Για τα κόμματα είναι τσιμουδιά. Έχει δίκιο ο Βενιζέλος για τον Γιώργο, αλλά όχι ότι είναι και έξυπνο που ο Βενιζέλος θα πάει να γίνει εξαπτέρυγο του Κυριάκου. Αλλά πεινάει τόσο πολύ για εξουσία, έχει τόσο πολύ ανάγκη έναν ρόλο για να μιλάει, που και στη Χρυσή Αυγή, που λέει ο λόγος, θα μπορούσε να πάει.

Και από την άλλοι οι τρεις καμπαλέρος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης και Φλωρίδης, σε ρόλο Ποταμιού, ετοιμάζονται να γίνουν η τσόντα της Δεξιάς. Ο Βενιζέλος όμως είναι έξυπνος, είναι σίγουρο πως θα μπει σε αυτό το σχήμα, των τριών, που είναι «μαγαζάκι» του Σημίτη και θα πάνε όλοι μαζί πακέτο στον Κυριάκο, μετά τις εκλογές.

Άλλωστε γι’ αυτό έγινε η εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, για να στείλει τον κόσμο του. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;


Ο Σημίτης και ο Κυριάκος έχουν τον ίδιο χορηγό, τη Siemens. Και ους η Siemens συνέζευξεν, η ιστορία μη χωριζέτω.

Το ΠΑΣΟΚ, όπως τραγουδάει και η Μαρινέλλα, είναι παντού και πουθενά. Φάγαν, κατακλέψαν, διαλύσαν τη χώρα κι ακόμα όρθιοι να φάνε και τα υπόλοιπα.

*** Ανέβηκα σ’ ένα ταξί προχθές και καθώς βγαίναμε εκεί από τον δρόμο όπου βρίσκεται το ΝΙΜΙΤΣ μία γυναίκα κατέβαινε προς τη Βασιλίσσης Σοφίας, φορώντας ένα πολύ στενό παντελόνι, που είχε στην κυριολεξία στριμώξει ένα τεράστιο κώλο, μετά συγχωρήσεως. Την κοιτάει ο ταξιτζής και μου λέει:


Ο πατέρας μου έλεγε:

Γυναίκα δίχως κώλο,

λιμάνι δίχως μώλο.


Αλλά αυτηνής ο κώλος, αδερφάκι μου, είναι η βάση του ΝΑΤΟ.


Τι να κάνουμε, μάτι είναι αυτό, βλέπει και σχολιάζει

*** Γκρίζες εποχές, γκρίζες ζωές. Μέσα σε επτά χρόνια η Ελλάδα γκριζάρισε. Και που και που ανάσες γέλιου.

Γνώρισα έναν άνθρωπο και μου είπε ότι ήταν καλά. Κράτησα διεύθυνση, τηλέφωνο γιατί ήξερα ότι δεν πρόκειται να με πιστέψει κανένας.

Σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή,

σε γνωρίζω από την όψη που σκυφτά μετράει τη γη.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο