28 Μαρ 2016

Τελευταίες παραστάσεις για την Υρώ Μανέ με τον Συμβολαιογράφο στο θέατρο Τζένη καρέζη

Σάββατο – Κυριακή έως 10 Απριλίου 2016


Η επιτυχημένη παράσταση του Συμβολαιογράφου, έργο του Νίκου Βασιλειάδη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου με την Υρώ Μανέ, στην πιο συγκλονιστική στιγμή ...της καριέρας της, συνεχίζεται στη σκηνή του θεάτρου Τζένη Καρέζη έως τις 10 Απριλίου.

Ένας μονόλογος, μία παράσταση απολογία και εξομολόγηση μαζί. 

Το έργο: 

Ένας βαθιά συγκινητικός μονόλογος μιας γυναίκας που ζει σε λάθος χώρο και χρόνο. Η Ερασμία, μια χήρα, μεγαλώνει τη μοναχοκόρη της, κλεισμένη σε ένα περίπτερο, εγκλωβισμένη στα ήθη και τα έθιμα της μικρής επαρχιακής πόλης που ζει, μέχρι τη στιγμή που τη θλιβερή, μονότονη ζωή της, διακόπτει ο έρωτας, το πάθος. Τελικά τι είναι αυτό και πως θα το βιώσει; Μπορεί να ναι αγάπη; Και η κοινωνία μέσα στην οποία ζει μπορεί να το ανεχτεί; Θύτης και θύμα μαζί, επιθυμεί αλλόκοτα το απαγορευμένο. 


Είπαν για την παράσταση:

*Ο Γιώργος Καραµίχος στην πρώτη του σκηνοθεσία και ως διασκευαστής, µαζί µε την Εµµανουέλα Αλεξίου, της νουβέλας του Νίκου Βασιλειάδη «Ο συµβολαιογράφος» δίδαξε µε χιούµορ, ελεγχόµενο πάθος και ισορροπημένη τόλµη την Υρώ Μανέ σ’ έναν σπαρταριστό, σκαµπρόζικο µονόλογο γεµάτο χυµούς, λαϊκό οίστρο, λαγνεία και επαρχιακή µικροαστική ηθική µε τις κρυφές της διαστροφές και τα θυµόσοφα ήθη της.

Μέσα στον λιτό σκηνικό χώρο της Χριστίνας Κωστέα και τα λιτότερα κοστούµια της Ελ. Παπά, που φώτισε η ευαισθησία της Κατ. Μαραγκουδάκη, η Μανέ έδειξε ένα απροσδόκητο σε ευθυβολία, λαϊκότητα, ειλικρίνεια και υποκριτική αλήθεια πρόσωπο που χρόνια το έκρυβε η έως τώρα καριέρα της. (Κ. Γεωργουσόπουλος, ΤΑ ΝΕΑ)

*Μια αγνώριστη Υρώ Μανέ αποκαλύφθηκε στο κοινό με τον «Συμβολαιογράφο». Χωρίς να χάσει το ισορροπημένο κωμικό της ένστικτο, που την έχει καθιερώσει στο κοινό, δοκιμάζεται γενναία και στη δραματική ερμηνευτική της γκάμα, ισορροπώντας αξιοθαύμαστα ανάμεσα στις αλέγρες και τις τραγικές αποχρώσεις του ρόλου τής ανέραστης Ερασμίας (Ι. Μπλάτσου, ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ)


Η ταυτότητα της παράστασης 

«Συμβολαιογράφος»

Με την Υρώ Μανέ στο μοναδικό ρόλο της Ερασμίας.


Κείμενο: Νίκος Βασιλειάδης 

Θεατρική διασκευή: Εμμανουέλλα Αλεξίου- Γιώργος Καραμίχος

Σκηνοθεσία: Γιώργος Καραμίχος

Βοηθός Σκηνοθέτη : Βιργινία Κυπριώτη

Σχεδιασμός φωτισμών: Μιχάλης Μπούρης

Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα

Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Νανούρης

Τραγούδι παράστασης: Κώστας Λειβαδάς 

-Το τραγούδι ερμηνεύει η Υρώ Μανέ-

Βοηθός Παραγωγής: Υρώ Αληθεινού

Φωτογράφος Παράστασης: Μαντώ Βασίλη

Πολιτιστικός Οργανισμός Sound & Picture Theatre Production




Διάρκεια: 70΄ λεπτά

Ημέρες παραστάσεων:

Σάββατο & Κυριακή 

Ώρα έναρξης: 6:00 μ.μ. 


Γενική είσοδος : 14 ευρώ 

Προπώληση : 12 ευρώ || Ειδικές ομάδες : 10 ευρώ


Link προπώλησης:

https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-tzeni-karezi/symvolaiografos/


Σημεία προπώλησης:

Στο ταμείο του Θεάτρου ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ Ακαδημίας 3, Αθήνα, Τ: 210 3636144 || 210 3625520 & στο Viva.gr ||τηλέφωνο κρατήσεων 11876||, στο κατάστημα Viva ||The Mall Athens|| και στο VivaWallet Mobile App, στα καταστήματα Public και στο tickets.puplic.gr, στα βιβλιοπωλεία Ianos και στο tickets.ianos.gr, στα καταστήματα Seven Spots, στα Reload Stores, στα καταστήματα Media Markt και στα tickets.mediamarkt.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο