6 Μαρ 2016

Νέες πτήσεις για τον «Ισορροπιστή αεροσκαφών» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Ισορροπιστής Αεροσκαφών: Το επάγγελμα του μέλλοντος, του Θόδωρου Θεοδωρίδη.


Οι παραστάσεις στην Αθήνα στον Πολυχώρο Αθηναίς, για το έργο του Θόδωρου Θεοδωρίδη ....«Ισορροπιστής αεροσκαφών» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, με τον Δημήτρη Πιατά και την συμμετοχή των Αλέξανδρου Τούντα και Ανδρέα Ανδρέου, ρίχνουν αυλαία την Τρίτη 8 Μαρτίου, όπως είχε προγραμματιστεί.


Η παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, που αγαπήθηκε και καταχειροκροτήθηκε από το φιλοθεάμων κοινό, τόσο της Αθήνας όσο και της Κύπρου, ανοίγει φτερά για άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ο «Ισορροπιστής αεροσκαφών» θα προσγειωθεί στην Πάτρα στις 17-18-19-20 Μαρτίου, στο Άργος στις 21 Μαρτίου, στην Σάμο στις 1 και 2 Απριλίου, στην Καβάλα στις 9 και 10 Απριλίου και μετά σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν, ταξιδεύει για Θεσσαλονίκη, Σόφια και Βερολίνο.


Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Αλέξανδρος Ελεφάντης είναι ένας καθημερινός άνθρωπος, που ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε μια επαρχιακή πόλη και η συμμετοχή του στα διοικητικά της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας τον φέρνει αντιμέτωπο με μια πρωτοφανή και απίστευτη πρόκληση. Αλλάζει κυριολεκτικά η ζωή του, αρχικά με γεγονότα και καταστάσεις που δεν τα είχε φανταστεί ούτε στα πιο τρελά του όνειρα τα οποία όμως στη συνέχεια εξελίσσονται σε έναν τρομακτικό εφιάλτη. 


Με αυτοβιογραφικά στοιχεία που μπλέκονται γλυκά με τη μυθοπλασία, ο ισορροπιστής αεροσκαφών ισορροπεί ανάμεσα στη φαντασία και στην πραγματικότητα με την ακρίβεια και την επιδεξιότητα κινέζου ακροβάτη.

Ενώ έρχεται αρχικά αντιμέτωπος με έναν ιδιότυπο αλλά σκληρό ρατσισμό, η διαφορετικότητά του μετατρέπεται ανέλπιστα σε ένα πολύτιμο όσο και εξαιρετικά προσοδοφόρο (όπως αποδεικνύεται) πλεονέκτημα.

Η ιστορία έχει σασπένς αλλά κυρίως άφθονο γέλιο, μεγάλο κομμάτι του οποίου προέρχεται από τον ανελέητο αυτοσαρκασμό του πρωταγωνιστή της.

Και μη ξεχνάτε ποτέ όλοι εσείς που ταξιδεύετε με το αεροπλάνο ότι για μια άνετη και ασφαλή πτήση δεν αρκούν μόνον οι καλές καιρικές συνθήκες κι ένας έμπειρος πιλότος αλλά απαιτείται πάντα η ικανότητα και η δεξιοτεχνία ενός ισορροπιστή αεροσκαφών…


Κείμενο: Θόδωρος Θεοδωρίδης

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης

Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Στρούλια

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδρέας Ανδρέου


Ερμηνεύει ο Δημήτρης Πιατάς

Συμμετέχουν ο Αλέξανδρος Τούντας και ο Ανδρέας Ανδρέου


Παραγωγή 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ 

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο