17 Ιαν 2016

«Μια υπέροχη Κυριακή για εκδρομή». Αγνωστη κωμωδία του Τενεσί Ουίλιαμς για το Κραχ στον Φούρνο [εικόνες]

Το έργο του μεγάλου Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα, σκηνοθετεί ο Βασίλης Νικολαΐδης, με την Ομάδα 92.

Τέσσερις απελπισμένες γυναίκες, ....προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια σκληρή πραγματικότητα στην κοινωνία της Αμερικής, την εποχή της Μεγάλης Κατάθλιψης, μετά το Μεγάλο Οικονομικό Κραχ.

H Ομάδα 92 μετά τις τρεις sold out σεζόν της παράστασης «Ελάτε σ' εμάς για έναν Καφέ» παρουσιάζει στο Θέατρο Φούρνο τη σχεδόν άγνωστη κωμωδία του Τενεσί Ουίλιαμς «Μια υπέροχη Κυριακή για εκδρομή». Σκηνοθετεί ο Βασίλης Νικολαϊδης.


Ανομολόγητα πάθη, ανεκπλήρωτα όνειρα, σχέδια ζωής, ανεπίδοτοι έρωτες. «Ο Ουίλιαμς έγραψε το δίπρακτο αυτό έργο το 1979» λέει ο σκηνοθέτης του Βασίλης Νικολαϊδης. «Ο τίτλος στα αγγλικά είναι: A lovely Sunday for Creve Coeur (Ραγισμένη Καρδιά). Creve Coeur ονομάζεται μια παραλίμνια περιοχή, κοντά στο Σαιντ Λιούις, όπου δύο από τις ηρωίδες του έργου θα καταλήξουν, μεσημέρι Κυριακής, για πικ-νικ. Η δράση τοποθετείται στην Αμερική, στο Σαιντ Λιούις, στο τέλος της δεκαετίας του ΄30, λίγο πριν την έναρξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, εποχή ζυμώσεων έντονων αδιεξόδων και μεγάλης κατάθλιψης. Τέσσερις γυναικείους ρόλους έχει το έργο, τέσσερις μοναχικές γυναίκες, γύρω στα 40, που προσπαθούν, η καθεμιά με τον τρόπο της, να υπάρξουν».

Οι τέσσερις γυναίκες: Μαρία Καρακίτσου, Ευγενία Μαραγκού, Θεοδώρα Σιάρκου, Στέλλα Χατζημιχελάκη


Η παράσταση 

«Μια υπέροχη Κυριακή για εκδρομή»

Θέατρο Φούρνος: Μαυρομιχάλη 168, τηλ: 210 6460748

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη (21.15) έως 26 Ιανουαρίου

Τιμές: 12 ευρώ , φοιτητικό 8, ανέργων 5 ευρώ 


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο