11 Ιαν 2016

Παράταση παραστάσεων (έως το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016)


& αλλαγή στο πρόγραμμα των παραστάσεων κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 6:30μμ

«Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17» της Θαλασσιάς Αντωνοπούλου

Παρατείνεται για λίγες ακόμα παραστάσεις....
η Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17 σε κείμενο της Θαλασσιάς Αντωνοπούλου. Η παράσταση θα συνεχιστεί στη Σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ έως το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 6:30μμ. Σκηνή Black Box: Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός - Αθήνα (Στάση Μεταξουργείο) (Προσοχή έγινε αλλαγή στις ημέρες & ώρες των παραστάσεων).

Παιδί προσφύγων από την Ιωνία, η Αθηνά Χατζηεσμέρ ή Εσμερίδου γεννήθηκε το 1927 και έζησε στον Ταύρο. Έφηβη ακόμα, οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και αγωνίστηκε μαζί με χιλιάδες νέους για μια ελεύθερη από τους φασίστες κατακτητές Ελλάδα και μια πιο δίκαιη κοινωνία. Στις 2 Οκτωβρίου 1944, στα 17 της χρόνια, και, αφού βασανίστηκε για να καταδώσει τους συναγωνιστές της, εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, λίγες μέρες πριν την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από την Αθήνα.

Τέσσερις νέοι καλλιτέχνες, με όχημα την ιστορία της Αθηνάς, συμπράττουν και συνομιλούν με το νέο άνθρωπο εκείνης της εποχής, ερευνώντας τις συνθήκες και το ήθος που οδηγούν στην αντίσταση και την επανάσταση.


Μέσα από τις αναμνήσεις, τις σκέψεις, τις αισθήσεις και τις μουσικές παρακολουθούμε τις άχρονες στιγμές που συνθέτουν το ψυχικό και το πνευματικό τοπίο της Αθηνάς. Ένα σώμα που έχει υποστεί βασανισμό και επανατοποθετείται στον χώρο και στον χρόνο. Ένα πνεύμα που ανατροφοδοτείται από την αγάπη για τη ζωή και δυναμώνει με το όραμα της απελευθέρωσης:

«Έρχεται η απελευθέρωση, σιμώνει! Και τότε στα γαλάζια ταμπελάκια των δρόμων θα μπουν τα ονόματα των δικών μας ηρώων. Οδός Ηλέκτρας Αποστόλου, οδός Νικόλαου Σουκατζίδη, οδός Γιάννη Ιωακειμίδη ετών 17. Και σαν περάσει λίγος καιρός ακόμη, θ’ αλλάξουν κι αυτά μαζί μ’ ολάκερο τον κόσμο. Ανάγκη για ήρωες δε θα υπάρχει πια. Τα παιδιά θα παίζουν μπάλα στη συμβολή των δρόμων ευτυχίας και λαού». 

Τον ρόλο της Αθηνάς θα ερμηνεύσει η Ηλιάνα Μαυρομάτη, μαζί της στη σκηνή και ο μουσικοσυνθέτης Ισίδωρος Πάτερος. Το έργο υπογράφει η Θαλασσιά Αντωνοπούλου.


Συντελεστές

Κείμενο: Θαλασσιά Αντωνοπούλου 
Σκηνοθεσία: Φαίδρα Σούτου, Ηλιάνα Μαυρομάτη, 
Ισίδωρος Πάτερος
Καλλιτεχνικός Σύμβουλος: Σάββας Στρούμπος 
Δραματουργική επεξεργασία: η ομάδα
Πρωτότυπη Μουσική: Ισίδωρος Πάτερος
Επιμέλεια Κίνησης: Φαίδρα Σούτου
Κοστούμια: Λένα Καφαντάρη
Φωτισμοί: Δημήτρης Σταμάτης
Φωτογραφίες: Μυρτώ Κουτούλια
Τρέιλερ: Σήφης Στάμου


Ερμηνεύουν
Ηλιάνα Μαυρομάτη, Ισίδωρος Πάτερος


Τελευταία παράσταση: Σάββατο 26 Μαρτίου 2016
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Παρασκευή & Σάββατο στις 6:30 μμ 
Τιμές εισιτηρίων : Γενική είσοδος: 12,00€ 
Διάρκεια: 80’
Χώρος: Σκηνή Black Box

Τηλέφωνο: 210 5138067, φαξ: 210 5146169
Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός - Αθήνα (Στάση Μεταξουργείο)
www.epikolono.gr e-mail: xkolono@otenet.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο