11 Δεκ 2015

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Δρόμου Ψυρρή 2015


Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου μία από τις ωραιότερες γειτονιές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, η γειτονιά του Ψυρρή, θα φορέσει τα γιορτινά της για να υποδεχθεί..... στους δρόμους της κατοίκους και επισκέπτες σε μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους. 

Ο 105,5 Στο Κόκκινο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Παναθήναια», ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Ψυρρή «Η Παλιά Πόλη» και το Portokaliradio.gr, το ραδιόφωνο της αλληλεγγύης, συνδιοργανώνουν μια μεγάλη γιορτή που θα περιλαμβάνει συναυλίες, 20 μελή Βig band, τσίρκο και πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά σε μια προσπάθεια να ξαναζωντανέψουμε και να ξανασυστηθούμε με τις γειτονιές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. 

Η φετινή γιορτή είναι αφιερωμένη στα παιδιά, τους μικρούς φίλους της γειτονιάς και σε όλα τα παιδιά, που θα βρεθούν την Κυριακή στου Ψυρρή για να περάσουν μια μέρα γεμάτη μουσική και δραστηριότητες παρέα με πολλές εκπλήξεις.

Οι εκδηλώσεις της ημέρας θα κορυφωθούν το απόγευμα στην οδό Λεπενιώτου με το στολισμό του «Χριστουγεννιάτικου Δέντρου των Ευχών», με στολίδια που θα έχουν κατασκευάσει νωρίτερα τα παιδιά γράφοντας το δικό τους μήνυμα για τα φετινά Χριστούγεννα.


Στη γιορτή θα λάβουν μέρος:

- Groove Attack Big Band: Η εικοσαμελής Big Band που ταράζει τα μουσικά δρώμενα της πόλης με τις απίθανες ερμηνείες της και το εξαιρετικό ρεπερτόριό της, που ξεκινά από τις θρυλικές Big Bands της δεκαετίας του 30’ και του 40’ και δε σταματά ποτέ, θα ανοίξει τη γιορτή με ένα εορταστικό πρόγραμμα που θα ξεκινήσει στις 13:00 στην Πλατεία Αγίων Αναργύρων.

- Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού: Τα παιδιά του «Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού» θα συμμετάσχουν μαζί με τους μικρούς μας φίλους που θα βρεθούν εκεί σε ένα διαδραστικό παιχνίδι για τη διαφορετικότητα με τίτλο: «Όλες οι ουρές είναι χρωματιστές» στον πεζόδρομο της Λουκά Νίκα στις 14:00.


- Cirko Cachivache: Τη γνωστή ομάδα μουσικών, ακροβατών και παλιάτσων, που προσφέρουν μια μοναδική παράσταση για όλη την οικογένεια συνδυάζοντας τη ζωντανή μουσική με τα νούμερα και το χιούμορ, θα δούμε στην Πλατεία Ηρώων στις 14:30.


- Εργαστήρι Στολιδιών του Συλλόγου Παναθήναια: Αμέσως μετά το διαδραστικό παιχνίδι, στις 15:00, μεταφερόμαστε στην Αγαθάρχου και Λεπενιώτου. Εκεί θα στηθεί εργαστήρι όπου οι μικροί μας φίλοι θα κατασκευάσουν στολίδια για το «Χριστουγεννιάτικο Δέντρο των Ευχών». - Η Φυλή των Φίλων: η διαδυκτιακή ομάδα της Φυλής των Φίλων θα κατασκευάσει στολίδια πάνω στα οποία τα παιδιά θα γράψουν το δικό τους μήνυμα για να στολίσουν το δέντρο των ευχών.


- Duo Capriccioso: Η Κλεοπάτρα Κυρτάτα (φλάουτο) και η Αθανασία Νικολακοπούλου (κιθάρα) αποτελούν το σχήμα Duo Capriccioso που θα συμμετάσχει στη γιορτή με χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην Αγαθάρχου και Λεπενιώτου στις 16:00


- Anamateur feat. Γιάννης Κασσέτας: Ο Anamateur αναβιώνει το κωμικοτραγικό στοιχείο στην jazz, μέσα από γνωστά standards, αλλά και δικές του πρωτότυπες συνθέσεις. Ως συνενόχους έχει κάποιους απ’ τους πιο διακεκριμένους pros της αθηναϊκής jazz σκηνής. Την Κυριακή με guest τον σημαντικό σαξοφωνίστα Γιάννη Κασσέτα θα συμμετάσχουν στη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας με ένα jazz live στην Αισώπου και Τάκη από τις 16.00 έως τις 17.00.


Τα σημεία των εκδηλώσεων είναι: Πλατεία Αγίων Αναργύρων, Πλατεία Ηρώων, Αγαθάρχου, Λεπενιώτου, Αισώπου και Τάκη και Λουκά Νίκα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο