21 Οκτ 2015

Από την Πέμπτη στις ελληνικές αίθουσες ο «Αστακός» του Γ. Λάνθιμου (Video)


Στις ελληνικές αίθουσες βγαίνει αύριο, Πέμπτη, η πολυαναμενόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Ο Αστακός» («The Lobster») μία αλληγορική, ρομαντική ιστορία, που ....
τον περασμένο Μάιο κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο 68ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο Δαναό, παρουσία του σκηνοθέτη και των Ελλήνων συντελεστών, καθώς και εκπροσώπων από τους χώρους των τεχνών και των γραμμάτων.Την προηγούμενη εβδομάδα ο «Αστακός» έκανε πρεμιέρα και στο 59o Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου. Μάλιστα, η έξοδος της ταινίας στις βρετανικές αίθουσες συνοδεύτηκε από μία ιδιαίτερη διαφημιστική καμπάνια, με αφίσες να κοσμούν τα σινεμά της πόλης αλλά και ένα έξυπνο κουίζ που καλούσε τους θεατές να «βρουν… το ζώο το οποίο κρύβουν μέσα τους».

Για την αρχική ιδέα του «The Lobster», ο Γιώργος Λάνθιμος είχε δηλώσει στις Κάννες ότι μαζί με τον μόνιμο συνεργάτη του Ευθύμη Φιλίππου ξεκίνησαν συζητώντας ό,τι τους ερχόταν στο μυαλό, «καταστάσεις, θέματα που θέλαμε να εξερευνήσουμε, μικρές ιστορίες. Κι είπαμε ότι θέλαμε να κάνουμε κάτι για τις ανθρώπινες σχέσεις, μ’ έναν πιο ρομαντικό τρόπο. Αποφασίσαμε να κάνουμε την ταινία στα αγγλικά, γιατί μετά από 2-3 ταινίες στην Ελλάδα ήθελα να κάνω κάτι μεγαλύτερο και στην Ελλάδα είναι κάπως περιορισμένος ο τρόπος που μπορούν να γίνουν οι ταινίες».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο