21 Οκτ 2015

Ντοκουμέντο: Ολόκληρη η Έκθεση για το «πάρτυ διαφθοράς» στο Δήμο Πειραιά- Κοντά στα 14.000.000 € η επιδότηση στη ΔΕΠΑΠ από το 2003 έως το 2009


Το Portnet.gr παρουσιάζει σήμερα κατ΄ αποκλειστικότητα ολόκληρη την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους – Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων...
για το όργιο κατασπατάλησης και διαφθοράς που εντόπισε στον έλεγχό της για το διάστημα 2003-2012. Στις 268 πυκνογραμμένες σελίδες που δημοσιεύει σήμερα, μπορεί ο προσεκτικός αναγνώστης να διαπιστώσει μικρές και μεγάλες παρανομίες που αφορούν τις θητείες του Χρ.Αγραπίδη και του Π.Φασούλα.

Ο προσεκτικός αναγνώστης λοιπόν μπορεί να εντοπίσει ότι έχει «χαθεί» ένα κονδύλι, περίπου 1.3 εκατ. ευρώ, που είχε διατεθεί πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες για την αισθητική αναβάθμιση των προσόψεων των κτιρίων του Πειραιά, να διαπορήσει για την προβληματική διαδρομή που ακολούθησε και την κατάληξη που είχε ένα έμβασμα 4,3 εκατ. ευρώ προς την Merrill Lynch (ήταν «πέναλτυ» για καθυστέρηση του μεγάλου δανείου που είχε πάρει αρχές του ’90 ο τότε δήμαρχος Στέλιος Λογοθέτης). Και να αγανακτήσει με τα σχεδόν 14.000.000 € που επιδοτήθηκε η ΔΕΠΑΠ για να καλεί θεατρικά, χορευτικά κτλ σχήματα να παρουσιάζουν τις δουλειές τους στο Βεάκειο θέατρο. 

Όταν την ίδια περίοδο το Θεατρικό εργαστήριο του Δήμου Πειραιά παρήγαγε πολιτισμό δημιουργώντας 2 τμήματα υποκριτικής έκανε περιοδείες και συμμετείχε σε φεστιβάλ ανά την Ελλάδα όπου και βραβεύθηκε  με βραβεία σκηνοθεσίας, καλύτερης παράστασης, μουσικής κτλ. με έξοδα, όχι πάνω απο 50,000 € (Το θεατρικό εργαστήριο δεν λειτουργεί πια - αναρωτηθείτε μόνοι σας γιατί άραγε)

Ακόμη μπορεί να δει την υπέρβαση 560 χιλ. ευρώ στη δαπάνη για τους ρομποτικούς κάδους που αγοράστηκαν επί Φασούλα και είχε γράψει σχετικά το Portnet, απίστευτες δαπάνες σε έξοδα για τα καύσιμα οχημάτων του Δήμου, αλλά και αστείες περιπτώσεις – που πάντως βάρυναν το λογαριασμό – όπως το γεγονός ότι για μια διετία όλοι οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας εμφανίζονταν να εργάζονται μόνο την νύχτα – προφανώς για να παίρνουν υπερωρίες! 

Και ακόμη θα δει ότι επί Φασούλα, συγκεκριμένος εργολάβος που έχει μακρόχρονη και σταθερή σχέση με το Δήμο Πειραιά, έπαιρνε σταθερά κατατετμημένα αλλά συναφή έργα (πχ. Ένας πεζόδρομος άλλο έργο και ένα κηπάριο μέσα στον πεζόδρομο, άλλο έργο) που του δίνονταν μεν κατ’ ανάθεση με αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν είχε το αντίστοιχο εργολαβικό πτυχίο που θα δικαιολογούσε αυτή την ανάθεση.

Όλα στο φως λοιπόν και όποιος έχει υπομονή ας διαβάσει τι γινόταν τόσα χρόνια στον Δήμο Πειραιά…

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο