31 Αυγ 2015

Ασπασία Παπαθανασίου προς Γλέζο: Μην αποδυναμώσεις τον Τσίπρα

Η ηθοποιός Ασπασία Παπαθανασίου απευθύνει ανοιχτή επιστολή στον Μανώλη Γλέζο με θέμα την φημολογούμενη συνεργασία του με τη ΛΑ.Ε. του Λαφαζάνη.

Η επιστολή λέει τα εξής...
:

«Αγαπητέ φίλε Μανώλη, ευρύτατα κυκλοφορεί η φήμη ότι στις εκλογές που θα γίνουν τον Σεπτέμβρη του 2015, πρόκειται να συνεργαστείς ή με τη ΛΑ.Ε. του Λαφαζάνη ή με τον νέο πολιτικό φορέα που ετοιμάζει η Κωνσταντοπούλου.


Αν η φήμη ανταποκρίνεται στην αλήθεια, έχω να σου επισημάνω ότι μου κάνει εντύπωση που δεν καταλαβαίνεις ότι είναι ολέθριο για τη χώρα να αποδυναμωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα.


Ελπίζω ότι δεν θα επαναλάβεις αυτό που έκανες πριν από χρόνια, να συνεργαστείς με το ΠΑΣΟΚ του Ανδ. Παπανδρέου και να εκλεγείς και βουλευτής και να δώσεις δώρο στον Ανδ. Παπανδρέου να καυχιέται ότι τιμἀ την Εθνική Αντίσταση. Ανήκω κι εγώ στη γενιά της Εθνικής Αντίστασης και σου λέω να μην επαναλάβεις το σφάλμα της εποχής Ανδ. Παπανδρέου.


Πριν από ένα χρόνο, στις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ, με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα, σου έδωσε τόσες ψήφους που κανένας πριν από σένα δεν είχε πάρει. Τελειώνω το γράμμα μου μ’ αυτό που λέει ο λαός: Τα στερνά τιμούν τα πρώτα.


Με συντροφικούς χαιρετισμούς».


Η Ασπασία Παπαθανασίου γεννήθηκε στην Άμφισσα και τέλειωσε τη δραματική σχολή του Εθνικού το 1940, με δασκάλους τον Δημήτρη Ροντήρη και τον Αιμίλιο Βεάκη. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1941 με τους θιάσους της Μαρίκας Κοτοπούλη και της Κατερίνας. Από το 1942 όμως, εγκαταλείπει το θέατρο, εντάσσεται ενεργά στην Εθνική Αντίσταση και γίνεται Ταγματάρχης του ΕΛΑΣ Αθήνας. Πιάνεται δύο φορές από τις ιταλικές αρχές κατοχής και μετά την απελευθέρωση, θα είναι ιδρυτικό μέλος του "Λαϊκού θεάτρου", που ίδρυσε ομάδα ηθοποιών της Αντίστασης. Η ένταξή της στην Αριστερά και η συμμετοχή της στην Αντίσταση, θα γίνουν αιτία τα επόμενα χρόνια ν' αντιμετωπίσει "αποκλεισμούς" στην καλλιτεχνική της πορεία.


Το στρατιωτικό απριλιανό πραξικόπημα, βρίσκει την Α. Παπαθανασίου σε περιοδεία της στην πρώην Σοβιετική Ενωση. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αυτοεξορίζεται και αποφασίζει να μείνει στο Λονδίνο. Ολα τα χρόνια της Χούντας, παίρνει ενεργό μέρος στις αντιδικτατορικές δραστηριότητες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο