Μας Αρεσουν

παρασκηνια

Δελτία τύπου, ανακοινώσεις, ενημέρωση για την δουλειά σου;
Στείλε μας εδώ: info@paraskinia.com η prothselida@gmail.com (όχι και στα δύο)

Γράψτε το Email σας και ενημερωθείτε πρώτοι!

11 Ιουν 2015

Την Βεργίνα και την Αμφίπολη θα επισκεφθεί Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Τη Βεργίνα και την Αμφίπολη θα επισκεφτούν ευρωβουλευτές, μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την ...προσεχή εβδομάδα (17-19 Ιουνίου 2015). Επικεφαλής της εξαμελούς αντιπροσωπείας θα είναι η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ιταλίδα ευρωβουλευτής, κα. Silvia Costa.

Συμμετέχουν επίσης οι Έλληνες ευρωβουλευτές, Θοδωρής Ζαγοράκης και Γιώργος Γραμματικάκης, τακτικά μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του ΕΚ. Οι ευρωβουλευτές θα έχουν επίσης συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Στο τέλος της επίσκεψης η Αντιπροσωπεία του ΕΚ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, την ερχόμενη Παρασκευή 19 Ιουνίου και ώρα 14:00 στο Δημαρχείο (Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου 1, 54640 Θεσσαλονίκη).

Στο περιθώριο της επίσκεψης η Πρόεδρος Silvia Costa και οι Έλληνες ευρωβουλευτές θα συμμετάσχουν ως ομιλητές σε εκδήλωση (εσπερίδα διαλόγου) που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 34ου φεστιβάλ βιβλίου της Θεσσαλονίκης, το οποίο υποστηρίζουν και συμμετέχουν με περίπτερο ενημερωτικού υλικού η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Η εσπερίδα διαλόγου με θέμα «Νέες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της ΕΕ: ευκαιρίες για τους νέους», θα λάβει χώρα την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, στις 20:30, στην Παραλία του Λευκού Πύργου, εξέδρα εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Βιβλίου (Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου). Διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδας σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα και απευθύνεται στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα στους νέους. Θα συμμετάσχουν επίσης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, πανεπιστημιακοί, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκπρόσωποι οργανώσεων νεολαίας.

Ρεπορτάζ Φώτης Κατσούφης

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο