7 Μαΐ 2015

Μπαλτάς: Σπάνιο και μοναδικό το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

 
«Σπάνιο» και «μοναδικό» χαρακτήρισε το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Στάυρος Νιάρχος» ο υπουργός...
Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, μετά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο, στο χώρο του παλαιού ιπποδρόμου, στο φαληρικό Δέλτα.

Ο κ. Μπαλτάς, μιλώντας με τους υπευθύνους, μετά την ξενάγησή του στο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού,αναφέρθηκε στη «μεγάλη γενναιοδωρία» και την «εντυπωσιακή ανιδιοτέλεια, σε σχέση με αυτή τη γενναιοδωρία», εκ μέρους του Ιδρύματος Νιάρχου. Και με αυτή την αφετηρία, πρόσθεσε ο υπουργός, πρόκειται για ιστορικής σημασίας έργο, το οποίο υποχρεώνει την πολιτεία να σεβαστεί την εξυπηρέτηση και συντήρηση του έργου και τη διάδοση στον κόσμο των δυνατοτήτων που του παρέχει αυτό το έργο».

«Δεν ξέρω τι λένε συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά εγώ έχω συγκινηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακή η συνέργεια ανθρώπων, ειδικοτήτων, προσφοράς γνώσεων κτλ. σε τόσα πεδία ταυτόχρονα».

Σημειώνεται, ότι το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» αποτελεί τριπλό έργο, καθώς θα περιλαμβάνει το κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αλλά και ένα πάρκο, το οποίο ο υπουργός χαρακτήρισε «υποδειγματικό» και «ανοικτό μουσείο, υπό μία έννοια, του τι φύεται σε τέτοια κλίματα και στην Ελλάδα, που θα χαίρονται οι κάτοικοι και όλοι όσοι επισκέπτονται [τον χώρο]».

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημήτρης Χασάπης, ο οποίος συνόδευσε τον υπουργό στην επίσκεψή του, τόνισε ότι στόχος της Πολιτείας είναι «να διασφαλίσουμε τη λειτουργία του και μάλιστα με τέτοιο τρόπο που θα καταστήσει αυτό το κέντρο ανεξάρτητο από τις βουλήσεις του εκάστοτε υπουργού».

Τέλος, κοινή πεποίθηση στη συζήτηση που έγινε μετά την ξενάγηση του υπουργού και του γενικού γραμματέα από τους υπεύθυνους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ήταν ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να γίνει με ομαλό και συντονισμένο τρόπο η μετάβαση στο Δημόσιο, όταν το έργο ολοκληρωθεί.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο