23 Απρ 2014

Στις 28-30 Απριλίου το φεστιβάλ των Μουσικών Σχολείων στην Ξάνθη

Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜΘ ανακοινώθηκε και επισήμως η διοργάνωση του «Χατζιδάκειου Φεστιβάλ – Ξάνθη: Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και διοργανώνεται υπό την... ευθύνη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το Δήμο Ξάνθης, το Δήμο Αβδήρων, το Επιμελητήριο Ξάνθης και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης.

Το Χατζιδάκειο Φεστιβάλ Ξάνθη: «Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» θα διεξαχθεί στις 28, 29 και 30 Απριλίου 2014στην πόλη της Ξάνθης. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η δημιουργική συνεύρεση των μαθητών μέσω της συμμετοχής τους σε πολιτιστικά δρώμενα και η ανάδειξη της δημιουργικότητας τους.

Στην Παλιά Πόλη και σε πλατείες της Ξάνθης θα γίνουν ανοιχτές πρόβες έργων του Μάνου Χατζιδάκι από μαθητές των Μουσικών Σχολείων ενώ οι παρουσιάσεις τους θα διεξαχθούν κατά την τελετή λήξης στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης υπό την παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης & Περιθωρίου κ.κ. Παντελεήμονα, του Δημάρχου Ξάνθης κ. Στυλιανίδη Μιχαήλ και Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης κ. Μελισσόπουλου Σάββα.

« Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα κινητοποιήσει την πόλη της Ξάνθης και θα τη μετατρέψει για τρεις μέρες σε μια μελωδική πόλη, έτοιμη να υποδεχθεί μαθητές, εκπαιδευτικούς και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Απώτερος στόχος είναι η εκδήλωση αυτή να καταστεί ένας θεσμός διεθνούς εμβέλειας που θα αναδείξει τη μουσική εκπαίδευση ως βασικό παράγοντα διαμόρφωσης πολιτών ενημερωμένων ανθρωπιστικά και κοινωνικά ενεργών.» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο