6 Μαρ 2014

Το TV-100 μετατρέπεται σε διαδημοτικό και μητροπολιτικό κανάλι

Να καλύψουν το κενό που δημιούργησε το κλείσιμο της ΕΤ3 επιχειρούν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και άλλοι πέντε δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης βάζοντας μπροστά την... προσπάθεια μετατροπής της δημοτικής τηλεόρασης TV-100 σε διαδημοτικό και μητροπολιτικό κανάλι.

Το θέμα απασχόλησε σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στην οποία συμμετείχαν δήμαρχοι ή αντιδήμαρχοι των δήμων Θέρμης, Καλαμαριάς, Κορδελιού-Ευόσμου, Νεάπολης-Συκεών και Ωραιοκάστρου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και η πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ, Σοφία Ασλανίδου.

«Οι εξελίξεις του πρόσφατου παρελθόντος με το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απειλή "λουκέτου" σε σειρά νομικών προσώπων των ΟΤΑ, υπαγορεύουν την ανάγκη ανάληψης άμεσης πρωτοβουλίας για τη διάσωση και την περαιτέρω ενίσχυση της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (Δ.Ε.Π.Θ.Ε.) του Δήμου Θεσσαλονίκης. Από τη φύση της, αλλά και λόγω των σύγχρονων προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει, η Δ.Ε.Π.Θ.Ε. οφείλει να είναι διαδημοτική» αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη.

«Η μετάβαση σε μία "διαδημοτική" ή "μητροπολιτική" ραδιοτηλεόραση απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, ώστε το νέο σχήμα να είναι βιώσιμο και λειτουργικό. Ταυτόχρονα, πρέπει να διασφαλίζει το σεβασμό στις βασικές αρχές και αξίες που διέπουν τη λειτουργία της, δηλαδή ότι αποτελεί μια ραδιοτηλεόραση ενημερωτική, δημόσιου χαρακτήρα, χαμηλού κόστους, εξωστρεφή προς την κοινωνία και ανοιχτή σε κάθε καινοτόμο ιδέα και κυρίως πολυφωνική και ανεξάρτητη από κάθε λογής πολιτικές ή άλλες παρεμβάσεις» αναφέρεται.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο