6 Μαρ 2014

Η χαρά του έθνικ και φέτος στη Eurovision

Δεν έχομεν μόνο λίστα ΝΕΡΙΤ, έχομεν και τα υποψήφια τραγούδια της Eurovision, ενόψει του ελληνικού τελικού στις 11 του μήνα. Συγκεκριμένα δύο με ελληνικό στίχο και δύο με αγγλικό, σχεδόν όλα με... έθνικ αποχρώσεις, πνευστά και έγχορδα (τουλάχιστον γλιτώσαμε το λαϊκοπόπ, αλλά και το πολύ έθνικ το βαριέται κι ο Μπρέγκοβιτς).

Ενα θετικό στοιχείο είναι το εξής: παρατίθενται αναλυτικά οι βαθμοί κάθε υποψηφίου και υποψηφίας

Πάντως όλα δείχνουν πως η ελληνική συμμετοχή θα είναι και φέτος ανδρική υπόθεση. Προς το παρόν στα σημεία των δημοσκοπήσεων, που σαρώνουν από χθες στο Διαδίκτυο, βγαίνει πρώτο το «Rise Up» των Freaky Fortune και Riskykid, με dance, χιπ χοπ και έθνικ πνευστά. Στη δεύτερη θέση κονταροχτυπιούνται η «Πεταλούδα στην Αθήνα» της Κρυσταλλίας με το «Κανένας δεν με σταματά» του Κώστα Μαρτάκη, το πρώτο πιο μπαλάντα και το δεύτερο ροκ-έθνικ διά χειρός του περσινού νικητή Ηλία Κόζα των Koza Mostra. Στην τελευταία θέση το ποπ dance της Ζοζεφίν «Dancing night» που μάλλον θα πάει εντελώς άκλαυτο.

Απορία: Αυτό το στίχο «Βουτιά στη Θάλασσα, Παντάνασσα» από πού τον εμπνεύστηκε ο στιχουργός του τραγουδιού της Κρυσταλλίας, Αρης Δαβαράκης;

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο