6 Μαρ 2014

Στη Γιούλικα Σκαφιδά το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»

Μία απονομή γεμάτη λάμψη από τη νέα γενιά ηθοποιών ήταν αυτή που έγινε στο Μουσείο Μπενάκη με τη Γιούλικα Σκαφιδά να παραλαμβάνει το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη», σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, καθώς ...
συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από το θάνατο της γυναίκας που σημάδεψε τον πολιτισμό της χώρας.

Η φετινή νικήτρια, Γιούλικα Σκαφιδά ξεχώρισε για το ρόλο της Κάρολ Κατρήρ στο θεατρικό έργο «Ορφέας στον Άδη» του Τένεσι Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Μπάρμπαρα Βέμπερ, καθώς και για το ρόλο της Χέιζελ Νάιλς στο έργο του Γιουτζίν Ο'Νιλ «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα», σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά. Και οι δύο παραστάσεις ανέβηκαν στο Εθνικό Θέατρο.

Πρόκειται για την όγδοη στη σειρά ηθοποιό στην οποία απονέμεται η διάκριση, ως αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου. Συνυποψήφιές της ήταν η Λένα Δροσάκη και η Νάντια Κοντογεώργη.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνετε. Αυτό το βραβείο σημαίνει πάρα πολλά για μένα, γιατί φέρει το όνομα της γυναίκας που θαυμάζω από μικρό παιδί, για τη γενναιότητά της, το ήθος και τους αγώνες της για τον πολιτισμό, ώστε εμείς οι ηθοποιοί να μην καταλήξουμε χομπίστες», ανέφερε η Γιούλικα Σκαφιδά παραλαμβάνοντας το βραβείο.

Η Γιούλικα Σκαφιδά αφιέρωσε το βραβείο στην καθηγήτριά της στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών Κίττυ Αρσένη που πέθανε πρόσφατα και η οποία «αγωνίστηκε σε όλη της τη ζωή για την τέχνη και τη δημοκρατία». Ακόμη, η νεαρή ηθοποιός ευχαρίστησε τη Μπάρμπαρα Βέμπερ, καθώς και τον Γιάννη Χουβαρδά που της έδωσε την ευκαιρία να παίξει στο Εθνικό θέατρο.

Μαζί με το επαμειβόμενο έπαθλο (αξίας 3.000 ευρώ), η νικήτρια φόρεσε στο πέτο της και την αγαπημένη καρφίτσα της Μελίνας, που σαν σκυτάλη, μεταφέρεται κάθε χρόνο από τη μία ηθοποιό στην άλλη.

Φέτος ήταν η σειρά της περσινής νικήτριας, Λένας Παπαληγούρα να την παραδώσει στην τιμώμενη. Την επιτροπή η οποία αποφάσισε μεταξύ των υποψηφίων, αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου, Ρένη Πιττακή, Δηώ Καγγελάρη, Δημήτρης Λιγνάδης και η δημοσιογράφος Ματίνα Καλτάκη.
πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο