4 Μαρ 2014

Με την ταινία «Λινάρ» ξεκινά την Παρασκευή το 16ο ΦΝΘ


Με την ταινία «Λινάρ» της Νάστια Ταράσοβα, μια συγκινητική ιστορία με πρωταγωνιστή ...
έναν μικρό ήρωα της ζωής, θα ανοίξει την Παρασκευή 14 Μαρτίου στο Ολύμπιον η αυλαία του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου αιώνα.

Το ντοκιμαντέρ της Νάστια Ταράσοβα αφηγείται την οδύσσεια του Λινάρ, ενός αγοριού από τη Ρωσία που ταξιδεύει στην Ιταλία προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς. 

Με ευαίσθητη ματιά, η σκηνοθέτιδα εστιάζει στην περιπέτεια του Λινάρ, αλλά και στο θάρρος του που εμπνέει και δίνει δύναμη στους ανθρώπους που στέκονται στο πλευρό του. 

Παράλληλα, το Σάββατο 15 Μαρτίου, εγκαινιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ η έκθεση φωτογραφίας «Ενρί Τσανάι: Στην κόψη του κάδρου». 

Αφοπλιστικές ανθρώπινες ιστορίες περνούν μπροστά από τον φωτογραφικό φακό του Ενρί Τσανάι, σχηματίζοντας μια όψη του σύγχρονου κόσμου που κινείται ανάμεσα στο περιθώριο και τον καθημερινό αγώνα για επιβίωση. 

Αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες από projects του νεαρού δημιουργού θα παρουσιαστούν στην έκθεση «Ενρί Τσανάι: Στην κόψη του κάδρου», μια διοργάνωση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.
Newsroom ΔΟΛ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο