13 Νοε 2013

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ 2013 ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ


Στην κατάμεστη από ανθρώπους του θεάτρου και θεατρόφιλους αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ...
πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 12 Νοεμβρίου η απονομή των Θεατρικών Βραβείων Κοινού 2013, 

ενός θεσμού που το περιοδικό «αθηνόραμα» έχει καθιερώσει εδώ και 15 χρόνια και βασίζεται στην κρίση των αναγνωστών του.

Ήταν μια πραγματική γιορτή του θεάτρου, με παρόντα όλον τον καλλιτεχνικό κόσμο της πόλης να απολαμβάνει μια βραδιά λάμψης, επευφημώντας τους νικητές, διασκεδάζοντας με την παράσταση που συνόδευε την τελετή αλλά και χαλαρώνοντας μέχρι αργά τη νύχτα στο κοκτέιλ πάρτι που ακολούθησε. Μεγάλη νικήτρια των φετινών Θεατρικών Βραβείων Κοινού αναδείχθηκε η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» η οποία συγκέντρωσε συνολικά έξι βραβεία. 

Την εκδήλωση, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα πάνω σε κείμενα του διευθυντή σύνταξης του «α» Θύμιου Νικολόπουλου, παρουσίασε ένας από τους πλέον ταλαντούχους ηθοποιούς της νέας γενιάς, ο Πάνος Βλάχος, κερδίζοντας αβίαστα το χειροκρότημα στο ρόλο ενός κάπως αποπροσανατολισμένου δημοσιογράφου, ο οποίος αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρωτότυπης και άκρως σουρεαλιστικής δημοσκόπησης που σκοπό έχει να «ανατρέψει συθέμελα το θεατρικό σκηνικό της χώρας». 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί άνθρωποι του θεάτρου και των τεχνών γενικότερα. Ανάμεσά τους ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μύρων Μιχαηλίδης, ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Αντώνης Κούφαλης, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Μίμης Πλέσσας, ο Παντελής Βούλγαρης, η Πέμυ Ζούνη, ο Μιχάλης Αδάμ του Badminton με τη Μαρινέλλα, ο Νίκος Καραθάνος, ο Θανάσης Βαλτινός, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ο Στέλιος Μάινας, η Άννα Μάσχα, ο Δημήτρης Πιατάς, η Άννα Βαγενά, ο Γιώργος Κοτανίδης, ο Γιάννης Βόγλης, ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Δημήτρης Καταλειφός, η Καριοφυλλιά Καραμπέτη, η Μαρία Πρωτόπαππα, ο Φωκάς Ευαγγελινός, ο Αντώνης Λουδάρος, ο Τάκης Ζαχαράτος, ο Γιώργος Χρανιώτης, ο Δημήτρης Τάρλοου, ο Χρήστος Φερεντίνος, ο Βασίλης Κατσικονούρης, ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Γιώργος Λιάνης, , η Ιωάννα Παππά, η Κόρα Καρβούνη, η Στεφανία Γουλιώτη και πολλοί άλλοι.

Ο θεσμός των Θεατρικών Βραβείων Κοινού ξεκίνησε το 1999 από το «αθηνόραμα» και αμέσως έγινε ο σημαντικότερος θεσμός θεατρικών βραβείων στη χώρα. Έχει την πλήρη αποδοχή του θεατρικού χώρου, αφού δεν αφορά διακρίσεις που δίνονται από κάποια επιτροπή αλλά από τους ίδιους τους θεατές, οι οποίοι, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, κρίνουν, συγκρίνουν, αξιολογούν και βαθμολογούν τις παραστάσεις που οι ίδιοι ξεχώρισαν. Σε όλα αυτά τα χρόνια του θεσμού, τα βραβεία που έχουν απονεμηθεί κατέδειξαν ένα κοινό με καλλιέργεια και ωριμότητα στην κρίση του, οι δε επιλογές του είναι αναμφισβήτητα συνυφασμένες με τη διαμόρφωση του σύγχρονου θεατρικού τοπίου αλλά και τη συνεχή άνοδο του ποιοτικού θεάτρου στη χώρα μας. Εν κατακλείδι, οι αναγνώστες του «αθηνοράματος» έχουν αποδείξει ότι αποτελούν το πιο δυναμικό και απαιτητικό θεατρόφιλο κοινό της πόλης. 

Τα βραβεία (φιλοτεχνημένα από τη Μαρία Ζιάκα) απένειμαν φέτος ο συνθέτης Διονύσης Σαββόπουλος, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μύρωνας Μιχαηλίδης, ο εικαστικός Poka Yio, o σκηνοθέτης Αλέξανδρος Αβρανάς, ο business executive manager coffees της Nestlle Ηλίας Παπαδόπουλος, ο διευθυντής marketing της εταιρείας Β.Σ. Καρούλιας Δώρης Τσολακίδης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mercedes Benz Hellas Ιωάννης Καλλίγερος και ο διευθυντής νέων μέσων του «αθηνοράματος» Δημήτρης Ηλιόπουλος μαζί με τρεις από τους αναγνώστες του «α» που έλαβαν μέρος στην περσινή Θεατρομανία. 


ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μύρων Μιχαηλίδης με τις βραβευμένες Μαρία Πρωτόπαππα («Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα»), Κόρα Καρβούνη («Ευρυδίκη»), Στεφανία Γουλιώτη («Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν») και Καριοφυλλιά Καραμπέτη («Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα»).


ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ: Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes – Benz Ελλάς Γιάννης Καλλίγερος με τους βραβευμένους Γιώργο Μιχαλακόπουλο («Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν»), Αντώνη Λουδάρο («Θα σε πάρω να φύγουμε...») και Δημήτρη Πιατά («La nonna»).

Ο Παντελής Βούλγαρης απένειμε το βραβείο Νέου Ελληνικού Έργου στην Κατερίνα Μαγκανά («Έφη. Από το Ευτυχία»).


Ο Διονύσης Σαββόπουλος απένειμε τα βραβεία Σκηνοθεσίας στους Δημήτρη Τάρλοου («Ευρυδίκη»), Νίκο Καραθάνο («Γκόλφω») και Γιάννη Χουβαρδά («Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα»).

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο