7 Ιουλ 2013

Με μεγάλη επιτυχία άνοιξε τα φετινά Επιδαύρια η «Μήδεια» - Δείτε φωτογραφίες


Περισσότεροι από 12.500 θεατές χειροκρότησαν με ενθουσιασμό την εναρκτήρια παράσταση των φετινών Επιδαυρίων...
, τη συγκλονιστική «Μήδεια» του Ευριπίδη, την περασμένη Παρασκευή και χθες Σάββατο.

Στο επιβλητικό αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, το κοινό παρακολούθησε τον Γιώργο Κιμούλη στο ρόλο της ομώνυμης ηρωίδας, που με τον πιο σκληρό τρόπο αποφασίζει να εκδικηθεί τον άντρα που την εγκατέλειψε, τον Ιάσονα. Στην αποκλειστικά ανδρική διανομή, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος ενσάρκωσε τον Ιάσονα, ο Τάσος Νούσιας τον Κρέοντα και ο Μάνος Βακούσης την Τροφό, πλαισιωμένοι από έναν συγκλονιστικό 12μελή χορό.

Στις δύο παραστάσεις της «Μήδειας» παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟ Λίνα Μενδώνη, ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Δημήτρης Στρατούλης, οι ακαδημαϊκοί, Κική Δημουλά,  Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, Γιάννης Παρμακέλης και Δημήτρης Τριχόπουλος, ο πρόεδρος του Ε.Φ. Γιώργος Λούκος, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, καθώς και πλήθος καλλιτεχνών, όπως ο Νικήτας Τσακίρογλου, ο Διαγόρας Χρονόπουλος, η Χρυσούλα Διαβάτη, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Φαίη Ξυλά, ο Αλέξανδρος Ρήγας, η Μαρία Σολωμού, κ.α.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Σπύρος Α. Ευαγγελάτος, τη μουσική ο Θάνος Μικρούτσικος, τα σκηνικά ο Γιώργος Πάτσας και τα κοστούμια ο Γιάννης Μετζικώφ.

Η παράσταση «Μήδεια» θα παρουσιαστεί σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, αρχής γενομένης από την Αττική: Ηλιούπολη (Δευτέρα 8 Ιουλίου), Βύρωνας (Τετάρτη 10 Ιουλίου), Αττικό Άλσος (Πέμπτη 11 Ιουλίου), Σαλαμίνα (Παρασκευή 12 Ιουλίου) και Λαύριο (Σάββατο 13 Ιουλίου).

Η ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση Κ. Χ. Μύρης
Σκηνοθεσία: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος
Παραγωγός: Kώστας Μπάλλας  Σύμπραξη: Θεοφάνης Γ. Κιρκινέζος
Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας
Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Μουσική διδασκαλία: Γιάννης Αναστασόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστιάννα Μαντζουράνη 
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Τάσος Νούσιας, Μάνος Βακούσης, Νικόλας Παπαγιάννης, Νίκος Αναστασόπουλος, Δημήτρης Παπανικολάου.

Κορυφαίοι- Χορός:  Τάσος Αλατζάς, Νίκος Αναστασόπουλος, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Χάρης Γρηγορόπουλος, Δημήτρης Καραβιώτης, Σταύρος Καραγιάννης, Δημήτρης Καραμπέτσης, Δημήτρης Μόσχος, Δημήτρης Μυλωνάς, Δημήτρης Παπανικολάου, Παντελής Φλατσούσης, Γεράσιμος Σκαφίδας.
Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο