24 Ιουλ 2013

Η Κύπρος φτιάχνει τη δική της «Λεωφόρο των Αστέρων»

Τη δημιουργία «Λεωφόρου των Αστέρων» (Walk of Fame), αποφάσισε ο Δήμος της Λεμεσού στη Κύπρο, μετά από πρόταση της εταιρείας «Cyprus Walk of Fame Ltd», η οποία προγραμματίζει την τοποθέτηση του πρώτου αστεριού πριν από το τέλος του χρόνου.

Σε συνάντηση με τις Δημοτικές Αρχές και ...δημοσιογράφους, ο Ρώσος Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, Stefan Bakh, αναφέρθηκε στην όλη ιδέα, η οποία ξεκίνησε το 1958 στο Χόλυγουντ και επεκτάθηκε μέσα από διάφορες εταιρείες, σε δεκάδες πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον κ.Bakh, προτείνεται η δημιουργία έξι κατηγοριών (τέχνη, αθλητισμός, επιχειρηματικότητα, πολιτική, γράμματα, επιστήμη), για Κύπριους ή και ξένους, που μέσα από το έργο και τη δράση τους διακρίθηκαν ή συνεχίζουν να διακρίνονται στον τομέα τους και προσέφεραν ή προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στο νησί.

Οι υποψηφιότητες θα μπορούν να προτείνονται από το κοινό ή από χορηγούς, μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας, μέσα από τηλεοπτικούς διαγωνισμούς και από κριτική επιτροπή του «Cyprus Walk of Fame», η οποία θα έχει και τον τελικό λόγο, ενώ τα έξοδα της όλης διαδικασίας θα καλύπτονται υπό μορφή χορηγιών.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου, ανέφερε πως πρόκειται για μια επιτυχημένη ιδέα στο εξωτερικό, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, προσθέτοντας πως κάθε τελετή τοποθέτησης αστεριού, θα συνδυάζεται με σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων .

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο