23 Ιουλ 2013

Τα «Γυμνά χέρια» του Δημήτρη Μητρόπουλου με τον Λευτέρη Βογιάτζη στο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας


Η ταινία - ντοκιμαντέρ «Γυμνά χέρια» για τον Δημήτρη Μητρόπουλο (φωτογραφία) προβάλλεται στις...
4 Αυγούστου στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας

Το 8ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας ανοίγει τις πύλες του στο κοινό από τις 25 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου. Η έναρξη θα γίνει με τη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στην παραλία της Αύρας, με έργα Μπετόβεν και Καμίγ Σαιν - Σανς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συναυλίες με έργα της κλασικής και της τζαζ μουσικής, καθώς και μία κινηματογραφική βραδιά (4 Αυγούστου) αφιερωμένη στον μεγάλο μαέστρο Δημήτρη Μητρόπουλο και στον ηθοποιό και σκηνοθέτη Λευτέρη Βογιατζή.

Το πρόγραμμα των συναυλιών έχει ως εξής:

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (25 Ιουλίου, παραλία Αύρας)
Σύνολο Μουσικής Δωματίου Κύκλος - Kyklos Ensemble (6 Αυγούστου, παραλία Αύρας)
Κουαρτέτο Εγχόρδων Τρόπος (7 Αυγούστου, Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση, Παχειά Ράχη)
Κουϊντέτο Δημήτρη Καλαντζή - Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά Τζαζ (9 Αυγούστου, παραλία Αύρας)

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ προβάλλεται και η ταινία - ντοκιμαντέρ για τον Δημήτρη Μητρόπουλο «Γυμνά Χέρια» του Γιώργου Σκεύα, με τον Λευτέρη Βογιατζή (4 Αυγούστου, μικρό θέατρο Ιάσονα Μολφέση, Παχειά Ράχη). Με οδηγό τις επιστολές του έλληνα μαέστρου προς την επιστήθια φίλη του, Καίτη Κατσογιάννη, καθώς και με σπάνιο αρχειακό υλικό, η ταινία διατρέχει τα χρόνια που ο Μητρόπουλος έζησε στην Αμερική ως διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας της Μινεάπολις και αργότερα της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης, μέχρι τον τραγικό θάνατό του στη Σκάλα του Μιλάνου το 1960, ενώ διηύθυνε την 3η Συμφωνία του Μάλερ.

πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο