10 Ιουλ 2013

Γνωστή «τηλεοπτική παραγωγός» συνελήφθη για εισαγωγή τόνων κοκαΐνης

Γνωστή τηλεοπτική παραγωγός, καθώς και ο Βρετανός συνεργός της συνελήφθησαν προχθές στη Γλυφάδα, για εισαγωγή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών στη Μεγάλη Βρετανία.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι ήταν μέλη κυκλώματος που είχε ....εισάγει πάνω από δυο τόνους κοκαΐνης στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς και μεγάλες ποσότητες κάνναβης και αμφεταμινών, ενώ φέρονται να έχουν «ξεπλύνει» περισσότερα από 2,4 εκατομμύρια αγγλικές λίρες, που προέρχονται από εμπόριο ναρκωτικών.

Το ζευγάρι ζούσε τα τελευταία τρία χρόνια στην Αγγλία, με την 44χρονη να έχει απασχολήσει μόνο πληροφοριακά τις αρχές για διακίνηση ναρκωτικών, χωρίς όμως να υπάρχει καταγγελία εις βάρος της.

Η ίδια υποστήριζε ότι πήγε στην Αγγλία για να δημιουργήσει μια εταιρεία εισαγωγής φρούτων από την Ελλάδα.

Τα εντάλματα και για τους δυο, εκδόθηκαν τον Νοέμβριο του 2012, οπότε και εκτιμάται ότι ήρθαν στη χώρα μας.

Η σύλληψη του 51χρονου Κέβιν Στίβεν Χάνλεϊ φέρεται να ήταν ο διακαής πόθος των βρετανικών αρχών και μάλιστα βρισκόταν στην ατζέντα των συνομιλιών του υπουργού Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, με τους Βρετανούς στο πρόσφατο ταξίδι του.

Το ζευγάρι ήταν πάρα πολύ προσεχτικό, κάτι που αποδεικνύουν και τα 15 κινητά που βρέθηκαν στην κατοχή του Χάνλεϊ. Οι συσκευές είχαν διπλή κάρτα sim και κάθε μια αντιστοιχούσε σε επικοινωνία με μόνο έναν αριθμό. Κάθε τρεις – τέσσερις ημέρες, άλλαζε κάρτα sim, στέλνοντας με κωδικοποιημένη γραμματοσειρά το νέο του αριθμό, στους ενδιαφερόμενους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Αγγλία, ταξίδεψε 200 χλμ. Με τρένο μόνο για να επικοινωνήσει με συγκεκριμένο πρόσωπο από ένα καρτοτηλέφωνο.

Τις τελευταίες 10 ημέρες, βρισκόταν κλιμάκιο τριών Άγγλων αξιωματικών στη δίωξη ναρκωτικών της ασφάλειας Αττικής και το περασμένο Σάββατο προχώρησαν στη σύλληψη του ζευγαριού.

Ο 51χρονος είχε πάθος για το ράγκμπι και το Σάββατο έπαιζε η εθνική Αγγλίας. Έτσι, πήγε σε μια παμπ αγγλικού στυλ, στη Γλυφάδα, για να δει τον αγώνα, όπου και τον συνέλαβαν.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο