17 Ιουλ 2013

"Αμετάκλητη" η παραίτηση Ξαρχάκου από το Εθνικό

Και γραπτώς, και με αιχμές υπέβαλε ο Σταύρος Ξαρχάκος στον υπουργό Πολιτισμού την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Εθνικού Θεάτρου, τονίζοντας ότι η απόφασή του είναι αμετάκλητη. 

Στην επιστολή του ο συνθέτης επισημαίνει... ότι κατά την επιλογή του καλλιτεχνικού προγράμματος αγνοήθηκε πλήρως το πλαίσιο το οποίο είχε χαράξει και "έγιναν επιλογές που δεν συνάδουν με την κρίσιμη αποστολή του Εθνικού Θεάτρου - ιδιαίτερα στη σημερινή πολιτισμική, και όχι μόνο, κρίση", αναφέροντας μάλιστα ότι τις συγκεκριμένες αποφάσεις τις πληροφορήθηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης, καθώς "δεν είχαν αποτελέσει αντικείμενο επεξεργασίας και υιοθέτησης από το Διοικητικό Συμβούλιο".

«Επειδή δεν είμαι διαθετειμένος επ' ουδενί να προσχωρήσω σε συμβιβασμούς, οι οποίοι τέμνουν στρατηγικές εθνικού χαρακτήρα με συνθέσεις επιμέρους συμφερόντων, αποφάσισα να σας υποβάλω αμετάκλητα την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου», καταλήγει η επιστολή παραίτησης του Σταύρου Ξαρχάκου από το Εθνικό Θέατρο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο