27 Ιουν 2012

Έσβησε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Εξαρχος



Το μαρτύριο του 57χρονου σκηνοθέτη Δημήτρη Εξαρχου τελείωσε. Η ψυχή του πέταξε χθες στον δημιουργό του και απελευθερώθηκε. 

Ο γιος του παλιού, καλού πρωταγωνιστή του θεάτρου Θόδωρου Εξαρχου, που η μοίρα τον καταδίκασε να μείνει παράλυτος ύστερα από...
... ένα τροχαίο, τα τελευταία δέκα χρόνια νοσηλευόταν στο Ασυλο Ανιάτων, στην Κυψέλη. Γι’ αυτό και η οικογένειά του ζητάει από όσους παρευρεθούν στην κηδεία του αντί για αποστολή στεφανιού να διαθέσουν τα χρήματα στο Ασυλο Ανιάτων. 

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Εξαρχος τον Μάρτιο του 1999 βρισκόταν στην Κρήτη. Οδηγούσε τη μηχανή του, όταν προσπαθώντας να αποφύγει έναν πεζό έπεσε και κατά την πτώση χτύπησε άσχημα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να παραμείνει κατάκοιτος επί δώδεκα ολόκληρα χρόνια. Σε αυτό ήρθε να προστεθεί και το πρόβλημα στην ομιλία του, αφού μετά μεγάλης δυσκολίας μπορούσε να αρθρώσει λόγο.

Ο Δημήτρης Εξαρχος γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα και σπούδασε θέατρο στην Αγγλία. Ως σκηνοθέτης άφησε το στίγμα του σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου και σε δημοτικά περιφερειακά θέατρα τη δεκαετία του ’80. Μέχρι σήμερα συζητείται ο τρόπος με τον οποίο μετέφερε στη σκηνή την «Ερωφίλη» του Γεωργίου Χορτάτση για λογαριασμό του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης.

Η οικογένεια και οι φίλοι του Δημήτρη Εξαρχου τον αποχαιρέτησαν σήμερα στις 11.00 το πρωί από το Νεκροταφείο του Βύρωνα.





Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο