3 Ιαν 2017

Πρεμιέρα σήμερα: Το "Μπλοκ ιχνογραφίας" του Κώστα Καρτελιά στο Θέατρο Λύχνος


Ο Χρήστος Κάλλοου επιστρέφει στη σκηνή με το μπλοκ ιχνογραφίας του Κώστα Καρτελιά σε σκηνοθεσία Άννα Σωτρίνη. Μαζί του...
η Ioustina Maciaszek.

.....................................


Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Ίδρυμα Κακογιάννη, για το έτος 2016, με το Μπλοκ ιχνογραφίας,  σήμερα κάνει πρεμιέρα στη νέα του θεατρική  στέγη, στον πολυχώρο ΛΥΧΝΟΣ, στο Γκάζι.


Χορηγός Επικοινωνίας: www.paraskinia.com


Το «Μπλοκ Ιχνογραφίας» είναι μια παράσταση βασισμένη στην ομώνυμη ποιητική συλλογή του Κώστα Καρτελιά (εκδόσεις «Αιγόκερως», 2014), σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Μιχάλη Γρηγορίου.


Η σκηνοθέτις Άννα Σωτρίνη, η οποία έχει ασχοληθεί από το 1994 με τη δραματουργική επεξεργασία και τη σκηνοθεσία μιας μεγάλης γκάμας λογοτεχνικών κειμένων (από τον «Λάμπρο» του Διονύσιου Σολωμού έως το Πιτσιμπούργκο» της Σώτης Τριανταφύλλου) μεταφέρει στη σκηνή την ποιητική αφήγηση ενός άνδρα που παρατηρεί την καθημερινότητα αλλά ανατρέχει διαρκώς και στη μνήμη.

Το εσωτερικό ταξίδι του ήρωα γίνεται θεατρικό υλικό που εικονοποιεί καλειδοσκοπικά τις αναμνήσεις, τους συνειρμούς και τις σκέψεις του σε μια παράσταση που παίζει με το χρόνο και «υπονομευτικά» χρήζει συμπρωταγωνίστρια του αφηγητή ή και απόλυτη πρωταγωνίστρια μια γυναίκα. 


Από σήμερα Τρίτη 3 Ιανουαρίου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων και κάθε Τρίτη στο Θέατρο Λύχνος στην Τέχνη και στον ΠολιτισμόΙερά οδός 59 και Χαλκιδικής 83, Γκάζι, Αθήνα 


Κρατήσεις θέσεων: 21 1012 1686




Σκηνικά/ δραματουργική επεξεργασία/σκηνοθεσία /σχεδιασμοί φωτισμών: Άννα Σωτρίνη 

Σκηνικά– Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη 

Μουσική: Μιχάλης Γρηγορίου 

Video: Ευάγγελος Κάλλοου

Α΄ βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Πιταούλη 

Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Λίνα Νταμάνη



Παίζουν: Χρήστος Κάλλοου, Ioustina Maciaszek.

Στο βίντεο της παράστασης συμμετέχουν: Μαρία Μπονδούκα, Θάλεια Κουντουράκη, Ιωάννα Πιταούλη, Λίνα Νταμάνη και Μαρίνα Τσιαμαντά.

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά, χωρίς διάλειμμα.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Εισιτήρια για: Φοιτητές/ ανέργους/ ΑμΕΑ 8 ευρώ 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο