31 Οκτ 2016

Είδαμε την παράσταση "Μπλοκ Ιχνογραφίας" του Κώστα Καρτελιά και γράφουμε γι' αυτή


Ήταν πραγματική χαρά για μένα, να δω την ποιητική συλλογή "Μπλοκ ιχνογραφίας" του Κώστα Καρτελιά θεατροποιημένη στο ...
Ίδρυμα Κακογιάννη. 



Είναι κέρδος όχι μόνο για τη γενική μας παιδεία, αλλά και το θέατρό μας η πολύ καλή δουλειά που έκανε η κ. Σωτρίνη με τη δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία της.



Τα ποιήματα του κ. Κώστα Καρτελιά απέκτησαν μια θεατρικότητα την οποία οφείλουν σε μια σκηνοθέτιδα που ξέρει καλά και ως θεωρητική αλλά και ως ποιήτρια η ίδια το ποιητικό θέατρο.  Η σκηνοθέτης είχε να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα, πως να μεταφέρει στο θέατρο μια συλλογή ποιημάτων. Η  Σωτρίνη βρήκε τη λύση και έστησε μια παράσταση εκπληκτική σε ευρήματα, γεννημένα από το κείμενο και τη θεατρική του ανάγκη.  Η σκηνή έγινε κυριολεκτικά ένας τόπος παιχνιδιού και οι ηθοποιοί ξαναβρήκαν το θεατρικό νόημα. Παιδικά παιχνίδια, ποδήλατα, βαλίτσες, κουβάρια κλωστές κτλ. Η κ. Σωτρίνη έχτισε μια αυθεντική παράσταση.


Ο κ. Χρήστος Κάλλοου είχε μια ευπρόσωπη και σίγουρη παρουσία, και δίδαξε υποκριτική καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης. Η υπέροχη φωνή του, η ιθαγένεια της έκφρασης, ο ρυθμός του μετέτρεψε τον ποιητικό λόγο σε οικείο άμεσο λόγο και βρήκε τρόπο να ταυτίσει τον ήρωα με την επικαιρότητα των μηνυμάτων των ποιημάτων του κ. Καρτελιά, επιβεβαιώνοντας αυτό που το 2001 είχα σημειώσει μετά την «Παναγία των Παρισίων», του Ουγκώ στο ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, όπου ερμήνευσε τον Κουασιμόδο. Ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά ταλέντα στο Ελληνικό θέατρο


Η Ioustina Maciaszek Κατάφερε να αποδώσει ένα ανθρώπινο σχήμα στα σύμβολα που ερμήνευε. Έδειξε να έχει αφομοιώσει την άποψη της σκηνοθεσίας. Αραίωνε το σκηνικό χρόνο και σχεδίασε τους κατάλληλους τύπους μέσα από τα εφτά πρόσωπα που υποδύθηκε. 

Μία παράσταση ευθύνης.



Θα παίζεται μέχρι τις 9 Νοεμβρίου στις 9 μ.μ καθημερινά στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Διεύθυνση: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος

Τηλ.: 210 341 8550 

Εισιτήρια: Πατήστε ΕΔΩ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο