Featured Posts

Μας Αρεσουν

παρασκηνια

Δελτία τύπου, ανακοινώσεις, ενημέρωση για την δουλειά σου;
Στείλε μας εδώ: info@paraskinia.com η prothselida@gmail.com (όχι και στα δύο)

Γράψτε το Email σας και ενημερωθείτε πρώτοι!

17 Νοε 2016

Το τσίμπημα της σφήκας από την ομάδα Rapel στο Θέατρο Επί Κολωνώ σε σκηνοθεσία της Ισμήνης Πρωίου


Σε συνέχεια των παραστάσεων που δόθηκαν στο πλαίσιο του Off-Off Athens Festival και έπειτα από... τη διάκρισή της, η παράσταση «Το τσίμπημα της σφήκας» της ομάδας Rapel, σε σκηνοθεσία Ισμήνης Πρωίου, επιστρέφει στο BlackBox του Θεάτρου Επί Κολωνώ από τις 14 Οκτωβρίου. 

Ο Γιάννης Μπισμπικόπουλος και η Μαρία Παπαφωτίου, πρωταγωνιστούν σε μια παράσταση βασισμένη στη αληθινή ιστορία του διηγήματος, «Απέναντι Όχθη» του Φίλιππου Φραγκούλη και σε μαρτυρίες ανθρώπων που επιβίωσαν από τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στο Λούσιο ποταμό το 2007 και σημάδεψαν βαθιά τη συλλογική μας συνείδηση. 

Ένα ζευγάρι σχεδιάζει μια εκδρομή αγνοώντας τους οιωνούς που τους περικυκλώνουν απειλητικά. Η φύση όμως δείχνει τον πιο κακό της εαυτό παρασέρνοντας τον μικροσκοπικό άνθρωπο που παλεύει για μια ανάσα ζωής.

Η ομάδα Rapel διαχειριζόμενη με ευαισθησία την ισχυρή δυναμική ενός πραγματικού γεγονότος, ξετυλίγει με το «Το τσίμπημα της σφήκας», το νήμα μιας σύγχρονης τραγωδίας και μας καλεί να ακούσουμε μια ιστορία γεμάτη από τα αμείλικτα δικά της «γιατί» και «πως» που ορίζει το νόημα της ανθρώπινης θέλησης, την απώλεια, τον αγώνα, τη ζωή, το θάνατο αλλά και το σεβασμό. Η ομάδα δημιουργεί με την παράσταση αυτή, έναν ύμνο στον άνθρωπο και σε αυτούς που πάντα θα «φεύγουν». 


Από τις 14 Οκτωβρίου Κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 


Σκηνοθεσία/ Δραματουργική επεξεργασία: Ισμήνη Πρωίου 

Σκηνικά: Ιωάννα Λισγάρα 

Φωτισμοί : Παναγιώτης Λαμπής 

Ηχητικός Σχεδιασμός: Γιώργος Διαμαντόπουλος

Κίνηση: Φαίδρα Σούτου 

Βοηθός Σκηνοθέτη: Πάνος Σβολάκης 

Σχεδιασμός Οπτικής Ταυτότητας: Αριστείδης Γεωργίου 

Επιμέλεια αφίσας: Τάκης Πρώιος Παίζουν:

Μπισμπικόπουλος Γιάννης 

Παπαφωτίου Μαρία 


Οργάνωση Παραγωγής: Πάνος Σβολάκης

Παραγωγή: RapelΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ / ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ

Η Ισμήνη Πρωίου είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει παιδαγωγική θεάτρου και θεατρικό παιχνίδι σε συλλόγους και σχολεία και εργάζεται στο Βρετανικό Συμβούλιο ως εμψυχώτρια προγραμμάτων κοινωνικού ενδιαφέροντος. Έχει συνεργαστεί με την Σοφία Σπυράτου ως βοηθός σκηνοθέτη για τις παραγωγές «Αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρκόπουλο» (Ηρώδειο/2004), «Θησέας» (Σούνιο /2005), «Music Ensembles» (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών/2006). To 2007 συμμετείχε στην παράσταση του Robert Wilson «In the blink of the eyes» ως βοηθός και performer . Επίσης έχει συμμετάσχει ως performer στις παραγωγές του Φεστιβάλ Αθηνών: «Πεθαίνω σαν χώρα» performance του Μιχαήλ Μαρμαρινού και «Inferno» του Romeo Casteloucci. Έχει σκηνοθετήσει και επιμεληθεί καλλιτεχνικά παραστάσεις, events και video «Καθόλου καλά» (παράσταση/ πολυχώρος metropolis/2014), «Radiography» (παράσταση /θέατρο Φούρνος/2010), «through sound» και «Α»( installations/ ένTechno festival/2009). Συμμετείχε στο project kaos, ένα 12ήμερο καλλιτεχνικό project που συνδιαμόρφωνε η πολιτιστική εταιρεία Ανάμεσα στους Μέρμηγκες (Λάρνακα/ Αθήνα ), η κολλεκτίβα Pixel [13] (Μασσαλία) και Έλληνες καλλιτέχνες. Το 2016 δημιούργησε την θεατρική ομάδα rapel και σκηνοθέτησε την πρώτη παραγωγή της ομάδας Το τσίμπημα της σφήκας.
 


ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 

Παρασκευή 21.30, Σάββατο 19.00, Κυριακή 20.30 από τις 14 Οκτωβρίου 

Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (Φοιτητικό, Κάρτα Ανέργων, Ατέλειες)

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα) 

Προπώληση εισιτήριων: www.viva.gr και στα εκδοτήρια του Θεάτρου Επί Κολωνώ 


Ομάδα Rapel: https://www.facebook.com/omada.rapel 


ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ 

Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός, 10444

Τηλ: 210 5138067

xkolono@otenet.gr

www.epikolono.gr 

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο