26 Φεβ 2024

Ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Γκλόρια Γκέινορ που ερμήνευσε το εμβληματικότερο τραγούδι χωρισμού


Από τους Beatles μέχρι την Taylor Swift, η ποπ τραγουδοποιία βασιζόταν πάντα σε πιασάρικα ρεφραίν για να ....παγιδεύσει τους ακροατές. Αλλά λίγα τραγούδια σε παρασύρουν με τόση αυτοπεποίθηση όσο το αριστούργημα της ντίσκο της Gloria Gaynor το 1978 I Will Survive.

Είναι ένα τραγούδι τόσο συνώνυμο της 80χρονης πλέον τραγουδίστριας που δίνει τον τίτλο μιας νέας ταινίας ντοκιμαντέρ για τη ζωή της, Gloria Gaynor: I Will Survive. «Αυτό το τραγούδι είναι η ιστορία μου», είπε η Gaynor σε πρόσφατη συνέντευξή της στο The Independent.



Το I Will Survive δεν είναι απλώς ένας αγαπημένος δίσκος ντίσκο μουσικής, αλλά και ένα ορόσημο. Το 2016, καταχωρήθηκε στο Εθνικό Μητρώο Ηχογράφησης, ένας κατάλογο ηχογραφήσεων «που θεωρούνται πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντικές» από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου.

Παρά το γεγονός ότι είναι 45 ετών, το ίδιο το τραγούδι διατηρεί μια απήχηση που εκτείνεται σε όλες τις γενιές.

Αν και η Gaynor σημείωσε άλλες επιτυχίες κατά τη διάρκεια της ντίσκο εποχής, κυρίως με τη διασκευή της το 1974 στο Never Can Say Goodbye των Jackson 5, το I Will Survive έχει γίνει αναμφισβήτητα το χαρακτηριστικό της τραγούδι.

Η νέα ταινία ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα της, Gloria Gaynor: I Will Survive, που έπαιξε στους κινηματογράφους των ΗΠΑ μόνο για μία μέρα στις 13 Φεβρουαρίου και ελπίζουμε ότι θα κυκλοφορήσει ευρύτερα σε κάποιο σινεμά κοντά μας σύντομα, αποδεικνύει ότι το κομμάτι θα ζει για πάντα στις καρδιές μας.



Η ταινία παρακολουθεί τις επίμονες προσπάθειες της τραγουδίστριας να κάνει το πρώτο της γκόσπελ άλμπουμ στα μέσα της δεκαετίας του '70 – παρόλο που της είπε ο μάνατζέρ της ότι «κανείς δεν το θέλει» από αυτήν – και ανατρέχει στα πολλά προσωπικά εμπόδια που έχει ξεπεράσει.

Αυτά περιλαμβάνουν έναν δύσκολο γάμο 26 ετών με τον πρώην μάνατζέρ της, Lynwood Johnson, τον οποίο χώρισε το 2005 και τη δολοφονία της αδερφής της το 1995.

Η Gaynor μιλά επίσης για σεξουαλική παρενόχληση πολλές φορές ενώ μεγάλωνε στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ: από τον σύντροφο της μητέρας της όταν ήταν 12 ετών και ξανά στα 17 από τον ξάδερφο του φίλου της.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο