26 Ιαν 2024

Από το Λονδίνο στην Αθήνα: Η παράσταση "ALICE AT THE ASYLUM" Της Λυδίας Βή Σε σκηνοθεσία Αναστασίας Ρεβή


Η νέα site specific παραγωγή του Theatre Lab Company που παρουσιάστηκε στο διατηρητέο ιστορικό κτίριο του Λονδίνου ...The Asylum χτισμένο το 1873 έρχεται στην Αθήνα σε ένα αντίστοιχο κτίριο στο κέντρο της πόλης στην πλατεία Ομονοίας , στο ξενοδοχείο “Μπάγκειον”. Η παράσταση έρχεται στα πλαίσια της περιοδείας της τόσο σε πόλεις του Ηνωμένου Βασίλειου όσο και σε Ευρωπαικά Φεστιβάλ. Πρόκειται για ένα καινούργιο έργο εμπνευσμένο από το σουρρεαλιστικό παραμύθι του Λούις Κάρολ, “Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων”, το οποίο φέρνει στη σκηνή τη μαγεία και τον παραλογισμό της χώρας του Παράδοξου μέσα από την σύνθεση των 7 διαφορετικών ηθοποιών και με συνοδεία live ηλεκτρική κιθάρα σε πρωτότυπη μουσική γραμμένη για την παράσταση.

Το καινούριο κείμενο της Λυδίας Βη, είναι μια διαδρομή στα ανεξερεύνητα μονοπάτια των παράλληλων κόσμων μέσα απο το απίθανο, το απροσδόκητο και το ασήμαντο που γίνεται σημαντικό. Η παράσταση  συνδυάζει το παλιό με το νέο και την πραγματικότητα με τη φαντασία, με στόχο την εξερεύνηση της ατομικής μας ταυτότητας.

Η ιστορία διαδραματίζεται στο Λονδίνο του σήμερα. Ο Κύριος Ρόουζ όπως αποφασίζει να τον αποκαλεί η Αλίκη, Ροσίδης το πραγματικό του επώνυμο, είναι ένας Ελληνας επιχειρηματίας στο City του Λονδίνου, Συγκεκριμένα είναι ένας οικονομικός επενδυτής ο οποίος, πιστεύει ότι βρήκε θησαυρό αγοράζοντας ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, είτε το Άσυλο στο Λονδίνο, είτε το Μπάγκειον στην Αθήνα, είτε οποιονδήποτε εγκαταλελειμμένο χώρο στις μητροπόλεις του κόσμου που πια, σύμφωνα με την δική του οπτική, δεν εχει καμιά επενδυτική αξία. Πριν κατεδαφίσει το κτίριο για να χτίσει υπερπολυτελή διαμερίσματα και εμπορικά κέντρα, το επισκέπτεται και καταλαβαίνει ότι δεν είναι ακριβώς εγκαταλελειμμένο. Μέσα στο κτίριο βρίσκει την νεαρή Αλίκη, μια παράξενη φιγούρα από άλλη εποχή. Με πολλή περιέργεια αλλά και ανυπομονησία, ο κύριος Ρόουζ κάνει ότι μπορεί για να την διώξει από το χώρο και να προχωρήσει με το business plan. Η Αλίκη, όμως έχει άλλα σχέδια!

Το Theatre Lab Company παρουσιάζει στο Ηνωμένο Βασίλειο για πάνω από δύο δεκαετίες κλασσικά και συγχρονα κείμενα του παγκοσμίου ρεπερτορίου, μουσικές και εικαστικές παραστάσεις, devised theatre, site-specific productions, σύγχρονη ελληνική θεατρική γραφή στα αγγλικά και στα ελληνικά για το Βρετανικό κοινό, καθώς επίσης και τις πολυσηζητημένες παραστάσεις της πενταετίας του αρχαίου ελληνικού δράματος με σύγχρονη ματιά στο περίφημο Riverside Studios. Πρόσφατες παραγωγές: “Εμελιν και Σουφραζέτες” της Beatrice Hyde, “Δον Ζουάν” του Μολιέρου, “Σαλώμη” του Όσκαρ Ουάιλντ, “Ένας αξιοπρεπής γάμος” του Μπ. Μπρεχτ, “Μεγάλες Προσδοκίες” του Κ. Ντικενς, “Το Πανδοχείο Jamaica” της Daphne du Maurier, “Η Πτώση του Οίκου των Ασερ” του Εντγκαρ Αλαν Πόε.


ALICE AT THE ASYLUM

Συντελεστές

Κείμενο: Λύδια Βή

Σκηνοθεσία: Αναστασία Ρεβή

Μουσική σύνθεση, παραγωγή και εκτέλεση:Hades

Κοστούμια:Lisa Lach-Nielsen

Φωτισμοί και Φωτογραφία: Γιάννης Κατσαρής

Παραγωγή:Martina Reynolds

Βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Μιχαηλίδη


Ηθοποιοί:

Μανώλης Εμμανουήλ

Λυδία Βή

David Furlong

Rujenne Green

Σέβη Φιλιππίδου

Christiana Maycea


Ηλεκτρική κιθάρα:

Hades


Ξενοδοχείο “Μπάγκειον”,

Πλατεία Ομόνοιας 18

Ομόνοια

Αθήνα





Ημερομηνίες και ώρες παραστάσεων:

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, 8.00μμ

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, 5.00μμ και 8.00μμ

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, 5.00μμ και 8.00μμ


SOCIAL MEDIA

https://www.theatrelab.co.uk

Facebook: Theatre Lab Company

Twitter: @theatrelabco

Instagram: TheatreLabCompany

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο