13 Νοε 2023

Κουβεντιάσαμε με την Δέσποινα Παντελίδου


Δέσποινα γεια σου, αρχικά θα ήθελα να μας συστηθείς …
Ξέρω ότι έχεις κάνει τα τελευταία χρόνια περάσματα από πολύ επιτυχημένα σήριαλ όπως είναι ο Σασμός, ο παράδεισος των κυριών κλπ τι αποκόμισες από αυτά?

Η αλήθεια είναι πως έχω παίξει σε πάρα πολλά σίριαλ και είμαι ευγνώμων για αυτο. Κάθε ένα από αυτά έχει ξεχωριστή θέση για εμένα. Η τηλεόραση είναι ένας χώρος που αν την δεις από την εξωτερική πλευρά του γιαλού αφήνει αναγνωρισιμότητα. Από την πλευρά του ηθοποιού όμως είναι σκληρή δουλειά και εμπειρίες.


Στον κινηματογράφο έπαιξες στο έργο «Ενήλικοι στο δωμάτιο» του Κ. Γαβρά. Αν σου έλεγαν να διαλέξεις μεταξύ τηλεόρασης, θεάτρου η κινηματογραφου τι θα διάλεγες?

Η τηλεόραση είναι η λάμψη, ο κινηματογράφος είναι η μαγεία. Το θέατρο είναι η αμεσότητα και η ρεαλιστική αλήθεια του ρόλου Οπότε σίγουρα το θέατρο δικαίως έχει μια ξεκάθαρα ξεχωριστή θέση στην ψυχή μου.


Ποιες ηθικές αξίες πιστεύεις πρέπει να έχει ένας καλλιτέχνης για να προχωρήσει σωστά στο χώρο αυτό ?

Ο καλλιτέχνης από φύση του είναι και πρέπει να συνεχίσει να είναι ευαίσθητος, δημιουργικός, με ανεξίτηλες αξίες , ήθος και με μεγάλη αγάπη προς την τέχνη και τον συνάνθρωπο.

Φέτος σε βρίσκουμε στο «Κέντρο τέχνης και πολιτισμού ΘΥΜΕΛΗ» και δεν είναι η πρώτη σου φορά. Συνεργάζεσαι πολλά χρόνια Είχες την τύχη να είσαι όταν ζούσε η Έλλη Βοζικιάδου , πες μου κάτι που θυμάσαι από εκείνην.

Και φέτος .. σωστά το λες. Ήμουν και είμαι ακόμα εκεί. Τι κι αν πέρασα από πολλά άλλα θέατρα πάλι στο θέατρο Θυμέλη είμαι.

Η Κυρία Έλλη Βοζικιαδου ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Ένας άνθρωπος που ήθελες να είσαι κοντά της. Μια μοναδική καλλιτέχνης. Με μεγάλη λατρεία για το θέατρο. Η ψυχή του θεάτρου Θυμέλη. Εγώ την γνώρισα ως σκηνοθέτη. Είχε τον τρόπο της με τους ανθρώπους, ήταν γλυκιά, στοργική με μεγάλη κατανόηση, είχε υψηλές ηθικές αξίες με άπειρη υπομονή και επιμονή. Ήταν ακούραστη και δεν έλειπε ποτέ η καλή κουβέντα από το στόμα της. Κοντά της έμαθα και πήρα πολλά. Η κυρία Έλλη θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.


«Ευτυχισμένος πρίγκιπας» ένα χαρακτηριστικό έργο που ανεβαίνει για πάρα πολλά χρόνια στο ίδιο θέατρο, τι το κάνει να είναι διαχρονικό και που οφείλεται αυτή η επιτυχία του?

Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας είναι ένα πολύ όμορφα διασκευασμένο έργο από τον Διονύση Κούτση. Έχει χορό, χαρά αλλά και πολύ συγκίνηση. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι πως μας διδάσκει πως υπάρχει ακόμα αγάπη και ανθρωπιά και αυτό το βλέπουμε κάθε όλη την διάρκεια του έργου.


Πες μας τα μελλοντικά σου όνειρα ….

Πάνω από όλα να υπάρχει υγεία και αγάπη και φυσικά να μπορέσω να παίξω μεγάλους εμπεριστατωμένους ρόλους με μεγάλες εντάσεις και συναισθήματα.


Ασχολείσαι με τα social? Αν ναι γράψε μας εδώ που μπορούμε να σε βρούμε

Έχω την σελίδα μου στο Facebook www.facebook.com/triatr

Στο Instagram pantelidou_d

Στο YouTube ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο