10 Δεκ 2022

Σαλαμίνα: Το νέο θέατρο Σαλαμίνας ξεκίνησε την λειτουργία του


Οι Σαλαμινιώτες από χθες το βράδυ μπορούν να είναι περισσότερο υπερήφανοι για την θεατρική τους κληρονομιά.  Ένα ολοκαίνουργιο ...θέατρο, το "ΘΕΑΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ", είναι πλέον στη θέση ενός παλιού εργοστασίου κυτιοποιίας και χθες το βράδυ με την πρόβα τζενεράλε στο νέο έργο που παρουσιάζει για τα Χριστούγεννα, μία μεταφορά της γνωστής σε όλους μας ταινία με πρωταγωνιστή τον Τζιμ Κάρευ "Ο ΓΚΡΙΝΤΣ (The Grinch)" την οποία έκανε η Αφροδίτη Βιλλιώτη σε σκηνοθεσία Στέφανου Καρυδάκη με τίτλο "Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ" άνοιξε τις πόρτες του και επίσημα. 
Το θέατρο είναι 100 περίπου θέσεων με κυρίαρχο το μαύρο και κόκκινο χρώμα. Πολύ ωραίος και ζεστός χώρος όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ του πριν την παράσταση υπό των ήχων τζαζ μουσικής, Χατζιδάκι, κλασικού ροκ.

Στο καλωσόρισμά του, ο ιδρυτής του Θεάτρου Σαλαμίνας κ. Καρυδάκης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πριν από 4 χρόνια δημιουργήθηκε το «
Θέατρο Σαλαμίνας», με πολλή αγάπη και μεράκι, όπου ο θίασος έκανε πρόβες όπου υπήρχε ελεύθερος χώρος. Από τα σπίτια των μελών της ομάδας έως και στα πάρκα και πλατείες της Σαλαμίνας. Τόνισε την απουσία ενός πλήρους διαμορφωμένου θεατρικού χώρου στη Σαλαμίνα και σημείωσε πως το θέατρο Σαλαμίνας ήρθε να καλύψει αυτό το κενό.

Σήμερα το «
Θέατρο Σαλαμίνας» απέκτησε την δική του στέγη με αναπαυτικά καθίσματα, δάπεδα, αναδιαμορφωμένη σκηνή, ενίσχυση θεατρικού ηχητικού και φωτιστικού εξοπλισμού, διακόσμηση του θεάτρου, αναβάθμιση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Στα άμεσα σχέδια είναι η δημιουργία ανοιχτού καλοκαιρινού θεάτρου στον αύλειο χώρο με χωρητικότητα πλέον 320 ατόμων.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον έχει δείξει ο κόσμος της Σαλαμίνας και αυτό αποδεικνύετε από το γεγονός πως η παράσταση "Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ" είναι ήδη SOLD OUT  για όλες τις παραστάσεις εδώ και δύο εβδομάδες παρ' ότι η πρεμιέρα του έργου είναι αύριο Κυριακή 11/12.
Το ΘΈΑΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ έχει σαν στόχο να αναδείξει νέους καλλιτέχνες στο χώρο του πολιτισμού και του θεάτρου και οι Σαλαμινιώτες έχουν αποδείξει την εμπιστοσύνη τους σε αυτό, συμμετέχοντας στο σημαντικό έργο που συντελείται σε αυτή την κυψέλη πολιτισμού, με την συμμετοχή τους σε όλα τα τμήματα που λειτουργούν, όπως το Τμήμα υποκριτικής, της θεατρικής ομάδας, του θεατρικού παιχνιδιού και της δημιουργικής απασχόλησης
, με τη συμμετοχή Σαλαμινίων και όχι μόνο, όλων των ηλικιών.

Τα Δημιουργικά Εργαστήρια (Φωτογραφίας, Κινηματογράφου,  Ζωγραφικής, Σωματικού Θεάτρου, και Χορού) 
που πρόκειται να λειτουργήσουν θα δώσουν μία νέα πνοή στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Οι εγκαταστάσεις του Θεάτρου Σαλαμίνας βρίσκονται στα Αμπελάκια επί της οδού Πάροδος Βύρωνος 18 και τα τηλέφωνα είναι τα 2117506340 & 6981869013

Ακολουθούν φωτογραφίες από την πρόβα τζενεράλε του "Κλέφτη των Χριστουγέννων" που έγινε χθες.

Η διανομή των ρόλων και οι συντελεστές, έχουν ως εξής:

Διασκευή για το θέατρο, Στίχοι τραγουδιών, μουσική επιμέλεια: Αφροδίτη Βιλλιώτη
Σκηνοθεσία : Στέφανος Καρυδάκης
Κοστούμια/μακιγιάζ: Η ομάδα
Φωτισμοί: Στέφανος Καρυδάκης
Σκηνογραφία: Παύλος Γκούμας
Φωτογραφίες: Ευάγγελος Κάλοου

ΔΙΑΝΟΜΗ
Αφηγητής: Κυριάκος Ιβανόβ
Λου: Δημήτρης Τσιράκος
Λούλου: Ουρανία - Αβντούλι - Καποράι
Σίντι Λου: Σοφία παπαλυμπέρη
Ντρού : (διπλή διανομή) Πέτρος Μοτσάκος - Ανδρέας Σταμπάμπας
Σάρα: Ιωάννα Δρακοπούλου
Μάρα: Φιλιώ Μελλέ
Μάρθα: Σοφία Σαπουντζή
Γκρτίντς: Αφροδίτη Βιλλιώτη
Μάξ: Ντάνιελ Αβντούλι
Δήμαρχος: Αντώνης Μπάβας
Αντιδήμαρχος: Παύλος Γκούμας















Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο