8 Ιουλ 2022

Η «Airhostess-737», η νέα ταινία μικρού μήκους του Θανάση Νεοφώτιστου, ανοίγει τα φτερά της για το 75ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο!


Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 75ου φεστιβάλ του Λοκάρνο, ενός εκ των σπουδαιότερων ...κινηματογραφικών γεγονότων του κόσμου, θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα η τελευταία μικρού μήκους ταινία του Θανάση Νεοφώτιστου, «Airhostess-737».Στο Boeing-737, πτήση από Αθήνα προς Καβάλα, δουλεύει μία 39χρονη αεροσυνοδός, η Βανίνα. Με αφορμή τα σιδεράκια που πρόσφατα έβαλε, σε μια καθυστερημένη προσπάθεια για ένα τέλειο χαμόγελο, θα κληθεί να αναμετρηθεί με την, από πάντα, απούσα μητέρα της, το πτώμα της οποίας βρίσκεται στο αμπάρι του αεροπλάνου.

Η ταινία, με παραγωγό την Ιωάννα Μπολομύτη και τον Δημήτρη Τσακαλέα, γυρίστηκε στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος ενίσχυσης της κινηματογραφικής κοινότητας, και ο δείκτης δυσκολίας ήταν μεγάλος καθώς για τις ανάγκες της χρειάστηκε να κατασκευαστεί ένα σκηνικό αεροπλάνου! Πρωταγωνιστεί η Λένα Παπαληγούρα σε έναν απαιτητικό και διαφορετικό ρόλο, ενώ σε έναν συμβολικό ρόλο, ως μητέρα (η φωνή της) , συμμετέχει η Χάρις Αλεξίου.


Ας σημειωθεί πως η ταινία διαγωνίζεται στο επίσημο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Pardi di domani, μαζί με άλλες 19 ταινίες.

Γνωρίσαμε το Θανάση Νεοφώτιστο μέσω του Χρυσού Διόνυσου για την ταινία «Προσευχή» στο Φεστιβάλ Δράμας, ενώ ακολούθησαν πρεμιέρες σε κάποια από τα σημαντικότερα Φεστιβάλ του κόσμου για τις επόμενες ταινίες του: 75o Φεστιβάλ Βενετίας για την «Λεωφόρο Πατησίων», 44o Φεστιβάλ Τορόντο για το «Route-3, 43o Φεστιβάλ Frameline για τα «Σπινθηροβόλα Κεράκια», και μια μεγάλη φεστιβαλική πορεία στη συνέχεια με σημαντικά βραβεία.


Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, η «Airhostess-737» ολοκληρώνει μια τριλογία με μικρού μήκους ταινίες για ένα δρόμο, ένα ταξίδι, μια διαδρομή (Λεωφόρος Πατησίων, Route-3, Airhostess-737). Βρισκόμενος στο τελικό στάδιο προετοιμασίας της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του με τίτλο «Το Αγόρι με τα Γαλάζια Μάτια», ξεκινάει ένα νέο συναρπαστικό φεστιβαλικό ταξίδι και ελπίζει όλοι να απογειωθούμε με το αεροπλάνο της AirHostess!
Μια παραγωγή της ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Α.Ε σε συμπαραγωγή με την COSMOTE TV και την ΑΤΑΛΑΝΤΗ Α.Ε, με την στήριξη του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ και του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ.

Σκηνοθεσία: Θανάσης Νεοφώτιστος

Παραγωγοί: Ιωάννα Μπολομύτη, Δημήτρης Τσακαλέας

Εxecutive Producer: Πάνος Παπαχατζής

Πρωταγωνιστούν: Λένα Παπαληγούρα, Κωνσταντίνα Κουτσονάτσιου και η Χάρις Αλεξίου (φωνή μητέρας)

Σενάριο: Θανάσης Νεοφώτιστος, Γρηγόρης Σκαράκης

Διευθυντής φωτογραφίας: Γιάννης Φώτου G.S.C

Μοντάζ: Πάνος Αγγελόπουλος

Art Direction: Εύα Γαϊτανίδου

Σχεδιασμός ήχου: Στέλιος Κουπετώρης

Ήχοληψία: Αλέξης Κουκιάς - Παντελής

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Λευτέρης Σάμσων

Μακιγιάζ και μαλλιά: Όλγα Κομπογιάννη

Διεύθυνση παραγωγής: Ιόλη Αντζουλάτου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αναστασία Φλωκατούλα

Συμμετέχουν: Γιάννης Μουστάκας, Ελένη Μολφέτα, Θοδωρής Βουρνάς, Γιούλη Πεζοπούλου

Διεθνείς πωλήσεις: RADIATOR IP SALES


● Hashtag:

#Airhostess737 #Airhostess737Film

● Social (Facebook/Instagram):

@airhostess737film

● Website:

www.airhostess737film.com

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο