6 Ιουν 2022

"Λαξεύοντας τον νου κι αφήνοντας την καρδιά να οδηγεί το χέρι, αποκαλύπτεται η μορφή του ξύλου και η ψυχή του ανθρώπου"


Εργαστήρια ξυλογλυπτικής στη γκαλερί του X[ξ]ylo Wood Design Santorini, με τον Μιχάλη Αρβανίτη...

Με μεγάλη μου χαρά σας καλωσορίζω στο X[ξ]ylo Wood Design Santorini. Είμαι ο Μιχάλης Αρβανίτης και υπηρετώ την τέχνη της γλυπτικής στο ξύλο. 


Έπειτα από δύο χρόνια λειτουργίας του νέου χώρου-γκαλερί στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης, όπου εκθέτω τα έργα μου, ήρθε η ώρα να μοιραστώ την αγάπη μου για την τέχνη της ξυλογλυπτικής και ιδιαίτερα τη δημιουργική της πλευρά. Έτσι, από φέτος το καλοκαίρι, η γκαλερί δέχεται τους πρώτους της… μαθητές και μαθήτριες, σ’ ένα ξεχωριστό -αλλά και μοναδικό για το νησί της Σαντορίνης- ταξίδι στα μυστικά της ξυλογλυπτικής!

Λίγα λόγια για τον Μιχάλη Αρβανίτη

Ασχολείτε με την ξυλογλυπτική τα τελευταία επτά χρόνια. Εμπνεύστηκε και μαθήτευσε κοντά στους ξυλογλύπτες Παναγιώτη και Γιώργο Θάνο που εξειδικεύονται στα σκαλιστά έπιπλα καθώς επίσης είναι σημαντική στην πορεία του η συμβολή του Μπέκου Παναγιώτη, εξαίρετου καλλιτέχνη της εκκλησιαστικής ξυλογλυπτικής.

Επειδή η τέχνη λειτουργεί και ως βιολογικός καθρέφτης, ο τόπος καταγωγής και δραστηριοποίησης του, η Σαντορίνη, ένας τόπος με πολλές εκκλησίες και ξωκλήσια, λιτά κι απέριττα δείγματα της λαϊκής αρχιτεκτονικής με περίτεχνα ξυλόγλυπτα τέμπλα, ασκεί μεγάλη επιρροή στην καλλιτεχνική του έκφραση. Του αρέσει να δουλεύει με μια ποικιλία ξύλων που το καθένα παρουσιάζει μοναδική πρόκληση, ώστε να δημιουργεί κάτι όμορφο που να ενισχύει επίσης την εσωτερική ομορφιά του ίδιου του ξύλου.


Περισσότερες πληροφορίες

Τα εργαστήρια ξυλογλυπτικής

Το εργαστήριο ξυλογλυπτικής ξεκινά με μια σύντομη ιστορική αναδρομή στην τέχνη της ξυλογλυπτικής στον ελλαδικό χώρο, και τη συσχέτιση της με την παράδοση του νησιού μας, τη Σαντορίνη. Στη συνέχεια, στο πρακτικό μέρος, οι μαθητευόμενοι έρχονται σε επαφή με κάποιες βασικές τεχνικές της ξυλογλυπτικής τέχνης και με αυτόν τον τρόπο έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μόνοι τους τα πρώτα ξυλόγλυπτα έργα τους, τα οποία μπορούν να πάρουν μαζί τους. Στο τέλος του εργαστηρίου ακολουθεί μια ξενάγηση στο χώρο και στα έργα που έχω φιλοτεχνήσει.

Κάθε μάθημα μπορεί να φιλοξενήσει από 1 έως 5 άτομα, διαρκεί περίπου 1,5 ώρα και οργανώνεται κατόπιν ραντεβού.

Εργαστήρια Ξυλογλυπτικής στο Xylo Wood Design Santorini

Για κρατήσεις θέσεων:

τηλεφωνικά: 6984478512 (Μαξούρη Εβίνα)

μέσω email: info@xylo-santorini.com

μέσω της φόρμας επικοινωνίας του δικτυακού τόπου


Τα έργα τέχνης στη γκαλερί

Τα ξυλόγλυπτα έργα τέχνης που θα συναντήσει κανείς στη γκαλερί X[ξ]ylo Wood Design Santorini, δεν είναι απλά αποκυήματα της έμπνευσης, του κόπου και του ταλέντου του καλλιτέχνη, αλλά κάτι πολύ παραπάνω… Το καθένα από αυτά έχει να σου πει μια ιδιαίτερη ιστορία, να σε παρασύρει και να σε ταξιδέψει σε έναν άλλον κόσμο, ονειρικό, γαλήνιο, εκλεπτυσμένο, γεμάτο συναισθήματα και εμπειρίες.

Από το φωτογραφικά ρεαλιστικό έως το αφηρημένο, από ανάγλυφη και διακοσμητική γλυπτική έως χάραξη γραμμάτων, η ξυλογλυπτική για τον Μιχάλη είναι ένα είδος χαράς: Η διάδραση του μέταλλου και του ξύλου, η φλούδα του κομμένου άκρου, οι ήχοι και οι μυρωδιές.

Xylo Wood Design Santorini

Facebook icon

Instagram icon

Website icon

Email icon

Xylo Wood Design Santorini @ Tripadvisor

Press Kit

Για παροχή φωτογραφιών σε υψηλότερη ανάλυση ή άλλου επιπλέον επικοινωνιακού υλικού, προγραμματισμού συνέντευξης ή συμμετοχής σε εργαστήριο, αφιερώματος ή επίσκεψης στο χώρο κ.λπ., μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας:

Τηλεφωνικά στο +30 698 4478512

Μέσω email στο info@xylo-santorini.com

Συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας του δικτυακού τόπου

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο