17 Μαΐ 2022

Πώς αυτή η καλλιτέχνις έβγαλε 50 χιλιάδες δολάρια το μήνα απλώς με το iPad της - Αν έχεις ταλέντο όλα παίρνουν το δρόμο τους


Μια κοπέλα που έφτασε στον πάτο κατάφερε να ξαναφτιάξει τη ζωή της και να ξεκινήσει μια συναρπαστική νέα καριέρα ως ...καλλιτέχνης στο διαδίκτυο, κερδίζοντας έως και 53.300 δολάρια το μήνα από την κρεβατοκάμαρά της.



Όταν ο γάμος της χάλασε και ο σκύλος της πέθανε μέσα στο ίδιο δεκαπενθήμερο, η Michaela Morgan ήταν ταραγμένη και κάποια στιγμή δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι.

Μιλώντας στο Wales Online το 2020, είπε: «Χώρισα και μέσα σε δύο εβδομάδες πέθανε ο σκύλος μου Dougie. Ήταν μόλις τριών ετών και έδινε μάχη με τον καρκίνο. Ήμουν στο πάτωμα σε εκείνο το σημείο, συντετριμμένη. Πέρασα τρεις εβδομάδες στο κρεβάτι», θυμάται. «Ένιωσα εντελώς χαμένη και χωρίς ελπίδα και η απελπισία είναι το χειρότερο συναίσθημα στον κόσμο. Ήταν μια πραγματικά απαίσια στιγμή, αλλά τώρα είμαι σε θέση να κάνω κάτι που με κάνει να νιώθω περήφανη κάθε μέρα».


Συντετριμμένη από το διπλό χτύπημα των τραγικών γεγονότων, η Michaela σταμάτησε να βγαίνει από το σπίτι .

Στρέφοντας στα βιβλία την ώρα της ανάγκης της, η Michaela διάβασε για τις επιχειρήσεις, την αυτοβοήθεια και την ψηφιακή τέχνη, ανακαλύπτοντας τη συναρπαστική διαδικασία να ζωντανέψεις τα έργα τέχνης μέσω ενός υπολογιστή.

«Σε αυτό το σημείο είχα αρχίσει να ζωγραφίζω όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να εκτυπώσω τη δουλειά μου».

Το αρχικό κόστος της δημιουργίας μιας επιχείρησης ήταν «μερικές χιλιάδες λίρες» για λογισμικό και εξοπλισμό όπως ένα iPad Pro.


«Επειδή συνέχισα να διαβάζω τόσο πολύ για την ψηφιακή τέχνη, αποφάσισα να δώσω μια ευκαιρία και πήρα τον εξοπλισμό που χρειαζόμουν για να ξεκινήσω. Για να είμαι ειλικρινής ήταν ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα που έχω κάνει ποτέ, αλλά πρέπει να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου μερικές φορές και να το κάνεις. Μόλις πήρα τον εξοπλισμό, διαπίστωσα ότι ευτυχώς ήμουν... σαν πάπια στο νερό».

Κατά τη διάρκεια του lockdown λόγω κορωνοϊού, η Michaela δημιούργησε την επιχείρησή της από την άνεση της κρεβατοκάμαρας της και σύντομα ολοκλήρωσε έναν εντυπωσιακό κύκλο εργασιών.

Μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου του περασμένου έτους, η Michaela πούλησε παραγγελίες αξίας 117.000 λιρών μέσω της επιχείρησής της, Mimo Arts.

Η σελίδα της στο Instagram μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για 27.000 περισσότερους ακολούθους που απέκτησε εκείνη την περίοδο.

Η σύγχρονη τέχνη της Michaela έφτασε γρήγορα στην καρδιά των ανθρώπων και γρήγορα απέκτησε φαν στο διαδίκτυο. Πολλά κομμάτια επικεντρώνονται σε εμβληματικές μάρκες όπως Prada, Chanel και Christian Dior.


«Είναι πραγματικά τρελό – μια εταιρεία από το Ντουμπάι ήρθε σε επαφή και μου ζήτησε να δημιουργήσω ένα σχέδιο με βάση το εμπορικό σήμα αρωμάτων της και έχω μια συνεργασία με μια αμερικανική εταιρεία που μου δίνει τη δυνατότητα να πουλάω εκεί και αλλού στον κόσμο», είπε.

«Πριν μερικά χρόνια δεν γνώριζα καν την ψηφιακή τέχνη. Κοιτάζω πίσω και σκέφτομαι όλον αυτόν τον χρόνο που πέρασα αναρωτιέμαι τι να κάνω με τον εαυτό μου – θα μπορούσα να το είχα κάνει πριν από 10 χρόνια».

Αν και η Michaela απολαμβάνει τώρα την επικερδή επιτυχία της τέχνης της, προειδοποιεί ότι η δουλειά της απαιτεί ακόμα πολλή σκληρή δουλειά.

«Δεν νομίζω ότι είναι κάτι που μπορούν να κάνουν όλοι. Δουλεύω πολύ σκληρά. Θα έλεγα τους τελευταίους μήνες. Δούλευα περίπου 12 ώρες την ημέρα τις περισσότερες μέρες την εβδομάδα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο