21 Φεβ 2022

Αυτή η γυναίκα έσωσε το Toy Story και πρέπει να την μάθεις - Η ταινία σώθηκε από την τεχνική διευθύντρια Galyn Susman


Μήνες πριν από την κυκλοφορία της τελευταίας ταινίας της Pixar στη σειρά Toy Story..., η παραγωγός της Lightyear Galyn Susman είναι στις ειδήσεις για τον ρόλο που έπαιξε στη διάσωση της δεύτερης ταινίας του franchise.



Σε ένα viral tweet με 36,6 χιλιάδες retweet και 359,1 χιλιάδες likes, ο διευθυντής Machine Learning του Wikimedia, Chris Albon, έριξε φως στις προσπάθειες της Susman να σώσει την ταινία, αφού διαγράφηκε κατά λάθος από τους διακομιστές της Pixar!

Η δουλειά που έγινε μέχρι σήμερα στην ταινία είχε σχεδόν χαθεί το 1998 όταν ένας από τους τεχνικούς, ενώ καθάριζε τακτικά ορισμένα αρχεία, εισήγαγε κατά λάθος τον κωδικό εντολής διαγραφής /bin/rm -r -f * στον φάκελο των στοιχείων Toy Story 2 στους εσωτερικούς διακομιστές της Pixar!

Ο αναπληρωτής τεχνικός διευθυντής Oren Jacob ήταν ένας από τους πρώτους που παρατήρησε ότι τα αρχεία εξαφανίστηκαν... Έκλεισαν τους διακομιστές αρχείων, αλλά είχαν ήδη χάσει το 90% των τελευταίων δύο ετών εργασίας και επίσης διαπιστώθηκε ότι τα αντίγραφα ασφαλείας δεν λειτουργούσαν για περίπου ένα μήνα.

Η ταινία σώθηκε όταν η τεχνική διευθύντρια Galyn Susman, η οποία εργαζόταν από το σπίτι για να φροντίσει το νεογέννητο παιδί της, αποκάλυψε ότι είχε αντίγραφα ασφαλείας στον υπολογιστή του σπιτιού της!

Ο υπολογιστής περιείχε ένα ημιτελές αντίγραφο ασφαλείας, αλλά ακόμη και αυτό ήταν καλύτερο από έναν κατάλογο με ανύπαρκτα αρχεία...

Η ομάδα της Pixar μπόρεσε να ανακτήσει σχεδόν όλα τα χαμένα κομμάτια εκτός από μερικές πρόσφατες ημέρες εργασίας, επιτρέποντας στην ταινία να προχωρήσει!

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο