7 Δεκ 2021

ΒΙΒΛΙΟ: Λέανδρου Πολενάκη «Λιλήθ ή το φτύσιμο και το φίλημα» Μια νουβέλα σε έξι μέρη


Οι εκδόσεις Εύμαρος παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Λέανδρου Πολενάκη «Λιλήθ ή το φτύσιμο και το φίλημα» την ...Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 8:00 μμ στο Θέατρο ΣΤΑΘΜΟΣ (Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο).Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Ανθούλα Δανιήλ, δρ Φιλολογίας, κριτικός βιβλίου, θεάτρου και μουσικής, Σάββας Στρούμπος, σκηνοθέτης, ενώ θα μιλήσει και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι καλλιτέχνες: Δήμητρα Χατούπη, ηθοποιός, Νίκος Χατζηπαπάς, ηθοποιός, σκηνοθέτης, Κερασία Σαμαρά, ηθοποιός, σκηνοθέτις, Σάββας Στρούμπος, σκηνοθέτης, Δέσποινα Σαραφείδου, ηθοποιός, Μάνος Καρατζογιάννης, ηθοποιός, σκηνοθέτης.

Εκ μέρους των εκδόσεων, την εκδήλωση συντονίζει η συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Μαρώ Τριανταφύλλου.

Κρατήσεις θέσεων (απαραίτητo) στα τηλ. 6944 613 607, 695 500 58 59 ή evmarosart@gmail.com

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τήρηση των μέτρων σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για την είσοδο πρέπει να επιδεικνύεται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, καθώς και ταυτότητα.

Επίσης είναι απαραίτητη η μάσκα κατά την παραμονή στους χώρους του θεάτρου.


«Λιλήθ το φτύσιμο και το φίλημα»

Μια νουβέλα σε έξι μέρη

Χρονικό, Ιστορία, Μυθοπλασία.Πώς μεγαλώνει ένα παιδί από “καλό σπίτι” στα “Πέτρινα Χρόνια”. Η εφηβεία μέσα στην χούντα, το σχολείο, τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα, το Παρίσι, η επιστροφή σε μια Ελλάδα σκοτεινή και επικίνδυνη. Ταξίδια σε ανθρώπους και θεωρίες, η επιστήμη, η πολιτική και η γραφή. Τελικά, μ’ ένα λόγο,πώς γίνεται συγγραφέας ένας συγγραφέας.


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

«Σήμερα που αποφάσισα να ξαναβάλω στο χαρτί αυτήν τη χαμένη ιστορία, πάνω από μισό αιώνα αργότερα, είναι φυσικό να έχουν απομαγνητιστεί τα γεγονότα της μνήμης και να έχει ξεθωριάσει το ζωηρό χρώμα τους. Δεν θυμόμαστε πάντα όλα όσα μας έχουν συμβεί, αλλά όσα θυμόμαστε συμβαίνει να μας συμβαίνουν τώρα. Τα γεγονότα μάς θυμούνται προνομιακά. Η πεπερασμένη ατομική μνήμη δεν με βοηθάει να ανασυστήσω επί λέξει, αυτούσια, εκείνη τη μαθητική έκθεσή μου του μακρινού (και κοντινού συνάμα) ’60. Είναι γι’ αυτό αναγκαίο ένα άλλο εργαλείο, η συλλογικήμνήμη του μέλλοντος ή μνήμη της γλώσσας.

ΗΕλληνική γλώσσα,μόνη, μπορεί και ξέρει να μιλάει για το μέλλον με χρόνους παρελθοντικούς και αντίστροφα. Αυτό είναι μια μορφή και ένας τόπος τηςμνήμης του μέλλοντος,που μερικοί τη λένεποιητικήκαι άλλοιονειρική μνήμη.Εδρεύει στη γλώσσα. Εμπιστεύομαι τη συλλογική μνήμη ή μνήμη της γλώσσας, σημαίνει:θυμάμαι τώρα όσα θυμάται η γλώσσα ότι θα έγραφα τότε.Αυτό κάνω τώρα,σήμερα που γράφω.» [Λέανδρος Πολενάκης]
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Λέανδρος Πολενάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Ecoledes Hautes Etudes en Sciences Sociales στο Παρίσι.

Είναι διδάκτωρ του τμήματος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Πολιτιστικής Διαχείρισης του Παντείου Πανεπιστημίου Αθήνας. Διατηρεί τη μόνιμη στήλη θεατρικής κριτικής της εφημερίδας Αυγή από το 1978.

Έχει μεταφράσει κλασικούς και νεώτερους συγγραφείς από τέσσερις γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ρωσικά) όπως επίσης και αρχαίους έλληνες από το πρωτότυπο.Έχει συνεργαστεί με τα κυριότερα επιστημονικά και λογοτεχνικά περιοδικά και έχει εκδώσει δώδεκα βιβλία ποίησης, πεζογραφίας, θεατρικών έργων και μελετών.

Δίδαξε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πάτρας, ενώ διδάσκει σε δραματικές σχολές.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ

«Λιλήθ ή το φτύσιμο και το φίλημα»

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:Λέανδρος Πολενάκης

Φιλολογική Επιμέλεια:Ηρώ Αργυράκη

Σελιδοποίηση, σχεδιασμός εξωφύλλου:Θυμέλη

Σχήμα 14χ21

Σελίδες 128

Τιμή 9 ευρώ (περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ)

ISBN:978-618-5162-95-5


ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ

Στα βιβλιοπωλεία: Πολιτεία, Πρωτοπορία, Ιανός (Αθήνας και Θεσσαλονίκης).

Τα βιβλιοπωλεία μπορούν να προμηθευτούν από τους: Σίμο, Τζανακάκη, Τσιγαρίδα.


ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: Οι εκδόσεις Εύμαρος μπορούν να στείλουν το βιβλίο (όπως και όλα τα βιβλία τους) στο σπίτι ή στο γραφείο, με ένα τηλεφώνημα στα:2109708811και6984911622, χωρίς χρέωση μεταφορικών.

Μπορείτε να το παραγγείλετε από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας και να σας το φέρουν σε λίγες μέρες.

Μπορείτε να το προμηθευτείτε από το site των Εκδόσεωνhttp://www.evmarosbooks.gr/


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΥΜΑΡΟΣ

Eλευθερίας 2, Ταύρος, ΑΘΗΝΑ

Πέτρος Κακολύρης, τηλ.:210 97 08 811 / 6984 91 16 22

fbpage:Εκδόσεις Εύμαρος

EMAIL:evmarosart@gmail.com

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο