25 Ιουν 2021

THE GREEK PLAY PROJECT NEW YORK Νο3 / 25-27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021. Μια συνεργασία του Greek Play Project και του Eclipses Group Theater New York


Το Greek Play Project NY έρχεται διαδικτυακά από την Παρασκευή 25 Ιουνίου έως και την Κυριακή 27 Ιουνίου. Παραστάσεις..., αναλόγια, διαλέξεις στις οθόνες σας!Το τριήμερο 25 με 27 Ιουνίου θα παρουσιαστεί ζωντανά στη Νέα Υόρκη το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη Εν Χορώ σε σκηνοθεσία της Ιωάννας Κατσαρού από το Eclipses Theater Group που είχε παρουσιαστεί με τη μορφή αναλογίου το 2018. Τα έργα τριών νέων ελληνίδων δραματουργών - της Δελίνας Βασιλειάδη, της Δέσποινας Καλαϊτζίδου και της Νίνας Ράπη - ερμηνεύονται σε αναλόγια στα αγγλικά. Διαθέσιμες θα είναι βιντεοσκοπημένες παραστάσεις ελληνικών έργων με αγγλικούς υπότιτλους: Ο ουρανός κατακόκκινος της Λούλας Αναγνωστάκη, Για την Ελένη του Μάνου Καρατζογιάννη, Το ημερολόγια ενός σκύλου της Violet Louise, Antigone 2 της Τατού Δέδε, Ηχώ και Νάρκισσος η ψηφιακή όπερα των Medea Electronique. H ταινία μικρού μήκους τους Γιάννη Παναγόπουλου Εξόριστοι αστερισμοί. Σύντομες ομιλίες για τη νεοελληνική δραματουργία από τον την Ιωάννα Βαλσαμίδου, την Τζωρτζίνα Κακουδάκη, τον Μενέλαο Καραντζά, τον Δημήτρη Μπαμπίλη, τον Λεωνίδα Παπαδόπουλο, τον Σάββα Πατσαλίδη, την Αγγελική Πούλου και την Ειρήνη Μουντράκη. Αλλά και η ψηφιακή παράσταση Medea Redux σε κείμενο και σκηνοθεσία της διευθύντριας του PIMA (Brooklyn College) Helen Richardson από τους Walk on air.

Το Greek Play Project New York γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη να φέρουμε το αμερικάνικο κοινό σε επαφή με το σύγχρονο Ελληνικό έργο και τους ανθρώπους του ελληνικού θεάτρου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με στόχο τη δημιουργία μίας ουσιαστικής γέφυρας πολιτισμού μεταξύ των δύο χωρών. Είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Eclipses Group Theater New York, της καλλιτεχνικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας που δραστηριοποιείται από το 2011 στη Νέα Υόρκη και λειτουργεί ως καλλιτεχνική γέφυρα μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ, σε καλλιτεχνική συνεργασία με το Τhe Greek Play Project (www.greek-theatre.gr) της δίγλωσσης διαδικτυακής πλατφόρμας για τη μελέτη, ενίσχυση και προώθηση του σύγχρονου ελληνικού έργου και των δημιουργών του που δημιούργησε η Δρ. Ειρήνη Μουντράκη, υπεύθυνη Δραματολογίου και Διεθνών Σχέσεων του Εθνικού Θεάτρου.

Η πρώτη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2018 με την παρουσίαση σε προωθημένες σκηνικές αναγνώσεις των έργων Εν Χορώ του Δημήτρη Δημητριάδη, Ανδρομάχη του Άκη Δήμου, Τυφλό Σημείο του Γιάννη Μαυριτσάκη και Φύκι στον βυθό της Πένυς Φυλακτάκη.Το Νο2 έγινε στις 4 και 5 Μαΐου 2019 με τρία έργα: Η Απειλή της Άρτεμης Μουστακλίδου, Lebensraum του Θανάση Τριαρίδη και Τα μωρά τα φέρνει ο Πελαργός των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου. Και τις δύο διοργανώσεις φιλοξένησε το New York University στο Μανχάταν όπου και πραγματοποιήθηκαν ομιλίες για τη νεοελληνική δραματουργία από την Ειρήνη Μουντράκη. Τα τελευταία δύο χρόνια η κατάσταση που ίσχυσε σε ολόκληρο τον κόσμο λόγω των πρωτοφανών συνθηκών δεν επέτρεψε την πραγματοποίησή του στη Νέα Υόρκη όμως το Νο3 έρχεται τις επόμενες μέρες με ένα ευρύ πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος. Τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Προξενείου στη Νέα Υόρκη, του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» του Πανεπιστημίου New York και της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών.

Ομάδα οργάνωσης-επιμέλειας: Ειρήνη Μουντράκη - Μαρία Καρανάνου - Αγγελική Πούλου (GPP), Ιωάννα Κατσαρού - Δημήτρης Μπονάρος - Αλεξάνδρα Σκένδρου (Eclipses)

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ


Το πρόγραμμα:

Παράσταση – 25 – 27 Ιουνίου

Εν χορώ του Δημήτρη Δημητριάδη

Σκηνοθεσία: Ιωάννα Κατσαρού

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Kamala Sankaram.

Παγκόσμια πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη: 25 & 27 Ιουνίου στο Astoria Park, 26 Ιουνίου στην 31st Avenue & 34th Street, συμμετέχοντας στο NYC Open Streets.

Κρατήσεις: info@egtny.com ή τηλεφωνικά 718-581-6285.

Ψηφιακές δράσεις διαθέσιμες online 26 & 27 Ιουνίου 2021


Αναγνώσεις
Ελένη ή Σούλα της Δέσποινας Καλαϊτζίδου

Ερμηνεύει η Amanda Bee

Splinters της Νίνας Ράπη

Σκηνοθεσία: Adam Martin, produced by Team

Διανομή: Ella Rivers, Chrysi Sylaidi, Hebert Benjamin, Damien Boykin.


Το πέρασμα της Δελίνας Βασιλειάδη
Σκηνοθεσία: Miriam Mikiel Grill

Διανομή: John D. Haggerty, Manoli Ioannidis.

Online παραστάσεις ελληνικών έργων με αγγλικούς υπότιτλους

Ο ουρανός κατακόκκινος της Λούλας Αναγνωστάκη

Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης

Ερμηνεία: Νένα Μεντή

Για την Ελένη σε κείμενο και σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη.

Διανομή: Μαρία Κίτσου, Μάριος Μαρκόπουλος

Το ημερολόγιο ενός σκύλου
Σκηνοθεσία, δραματουργία, μουσική, αφήγηση, σύνθεση στίχων: Violet Louise

Στον ρόλο της μητέρας η Αγλαία Παπά

Antigone της Τατού Δέδε

Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Τατού Δέδε

Δραματουργία: Αναστασία Τζέλου

Περφόρμερς: Ροδιά Βόμβολου (ηθοποιός), Αλεξάνδρα Ρογκόβσκα (χορεύτρια)

Νάρκισσος και Ηχώ, μια digital opera από τη Medea Electronique.

Παραγωγή: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ωνάση

Digital performance Ensemble

Medea Redux σε κείμενο και σκηνοθεσία της διευθύντριας του PIMA (Brooklyn College) Helen Richardson από τους Walk on air.

Ταινία μικρού μήκους

Εξόριστοι αστερισμοί του Γιάννη Παναγόπουλου

Ομιλίες για το σύγχρονο ελληνικό θέατρο

Ιωάννα Βαλσαμίδου

Τζωρτζίνα Κακουδάκη

Μενέλαος Καραντζάς

Δημήτρης Μπαμπίλης

Ειρήνη Μουντράκη

Λεωνίδας Παπαδόπουλος

Σάββας Πατσαλίδης

Αγγελική Πούλου

Παρακολουθήστε το GREEK PLAY PROJECT NY NO3 δωρεάν στο:

http://www.greek-theatre.gr/public/ ή

www.egtny.com/greek-play-project-ny

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο