7 Ιουν 2021

«Πόλεμος» Ρωσίας και Disney για ταινία που έχει πρωταγωνιστή ομοφυλόφιλο χαρακτήρα - Η Μόσχα χαρακτηρίζει το περιεχόμενό της «επιβλαβές για τα παιδιά»


H ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών της Ρωσίας Roskomnadzor προειδοποίησε τη Walt Disney για τη ...διανομή περιεχομένου μιας ταινίας της, που -όπως λέει- είναι επιβλαβές για τα παιδιά της χώρας.Πρόκειται για το φιλμ μικρού μήκους «Out», με πρωταγωνιστή έναν ομοφυλόφιλο χαρακτήρα.

Η Roskomnadzor ανέφερε πως έστειλε μια επιστολή στην Disney, όπου σημειώνει πως αντίκειται στη ρωσική νομοθεσία να διανέμονται πληροφορίες, οι οποίες «αρνούνται τις οικογενειακές αξίες και προωθούν τις μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις» στα παιδιά.

Το «Out» κυκλοφόρησε πέρυσι στο Disney+ στις ΗΠΑ. Η εταιρεία παραγωγής δεν έχει ανταποκριθεί προς το παρόν σε αίτημα να σχολιάσει σχετικά, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου είναι νόμιμες στη Ρωσία, όμως ένας νόμος του 2013 απαγορεύει τη διάδοση της «προπαγάνδας σχετικά με τις μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις» μεταξύ των μικρών Ρώσων.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταδικάσει τη νομοθεσία, τονίζοντας πως βοηθά στην ανάπτυξη της κοινωνικής εχθρότητας προς την ομοφυλοφιλία.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο