21 Μαΐ 2021

Φίνος Φιλμ: Ατάκες του παλιού σινεμά σε ένα viral βίντεο με αφορμή το άνοιγμα των μετακινήσεων - Ένα μοντάζ γεμάτο γέλιο και νοσταλγία


Με ένα ευρηματικό cut, η Φίνος Φιλμ σχολίασε την απελευθέρωση των μετακινήσεων, μετά από μήνες lockdown...., το περασμένο Σαββατοκύριακο.«Άνοιγμα διαπεριφερειακών μετακινήσεων. Βουρ για τα χωριά και τα εξοχικά και… καλή μας τύχη!», γράφει στη λεζάντα του βίντεο που πρωταγωνιστούν μερικά από τα κορυφαία ονόματα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Αυλωνίτης, Φωτόπουλος, Βουτσάς, Βλαχοπούλου, Καραγιάννη, Καρέζη, Κωνσταντάρας και πολλοί άλλοι, έρχονται από το «ασπρόμαυρο» παρελθόν και σχολιάζουν (εν αγνοία και εν τη απουσία τους) το παρόν, σε ένα μοντάζ γεμάτο γέλιο και νοσταλγία.


Η Finos Film ιδρύθηκε το 1943 από τον Φιλοποίμενα Φίνο και λειτούργησε αδιάκοπα μέχρι το θάνατό του, το 1977. Από το 2006, επανήλθε στην παραγωγή και χρηματοδότηση ταινιών με ταινίες όπως η Uranya του Κώστα Καπάκα και το remake του Ο Ηλίας του 16ου. Ο συνολικός αριθμός των ταινιών ανήλθε στις 196 και σε 8 έκανε διανομή.

Το διάστημα 1943-1977 (έτος θανάτου του Φιλοποίμενος) ήταν η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου και μια από τις μεγαλύτερες στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Υπήρξε για χρόνια ανταγωνιστής με την εταιρεία Καραγιάννης - Καρατζόπουλος η οποία αποτελούσε την δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία στην Ελλάδα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο