5 Μαΐ 2021

Σάββας Πούμπουρας: Τι απαντάει μετά τον σάλο για τις δηλώσεις περί «αμισθί εργασίας»


Μετά τον σάλο που δημιούργησε με τις δηλώσεις του και είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί βροχή από αρνητικά και ...αιχμηρά σχόλια σχετικά με την αναζήτηση εργασίας ο Σάββας Πούμπουρας με νέο βίντεο ζητάει συγγνώμη και δίνει την δική του οπτική για όσα είπε.



«Φίλοι μου, γεια σας. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας τη δική μου οπτική για το βίντεο που ανέβασα στις 17 Απριλίου στο Instagram. Θέλω να σας μιλήσω για το γιατί της δικής μου προσπάθειας, γιατί κάνω τις ημέρες καριέρας, γιατί θέλω να βοηθήσω νέους ανθρώπους να βρουν εργασία. Το γιατί μου ξεκινάει από τη δική μου αναζήτηση να βρω εργασία, σε μικρή ηλικία και να διαχειριστώ τα δικά μου εμπόδια… Το γιατί μου έχει να κάνει με τα δικά μου βιώματα, τις δικές μου εμπειρίες και τις δικές μου δυσκολίες και αν μπορώ να βοηθήσω έστω και έναν άνθρωπο να βρει εργασία, τότε θα είμαι διπλά χαρούμενος. Η πρόθεση μου είναι ανιδιοτελής, τα κίνητρά μου είναι αγνά και θέλω να χρησιμοποιώ το βήμα μου όπως και όπου μπορώ.

Θέλω να διευκρινήσω κάποια πράγματα, τα οποία δεν επικοινώνησα σωστά και θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από αυτούς που άθελα μου έθιξα. Σε καμιά περίπτωση δεν ήταν αυτό στις προθέσεις μου. Θεωρώ ότι ο καθένας μπορεί να κρίνει τον εαυτό του και την αξία του μόνος του και να εργαστεί σε εταιρείες που τον σέβονται και είναι σύμφωνες με τα δικά του κριτήρια. Αυτό θέλω να κρατήσετε.

Αν δείτε όλο το βίντεο, θα καταλάβετε ότι συνομιλώ και αναφέρομαι σε παιδιά που μόλις τελειώνουν το σχολείο, σε νέους 18 χρονών που χρειάζονται την εμπειρία για την μετέπειτα επαγγελματική τους εξέλιξη. Σε καμιά περίπτωση δεν ήθελα να συσχετιστεί αυτό με εργασία χωρίς αμοιβή. Μετά από αυτό που έγινε, το οποίο έφερε σε δύσκολη θέση όχι μόνο εμένα αλλά και την οικογένεια μου, πήρα ένα πολύ σοβαρό μάθημα. Να λέω αυτό που έχω στην καρδιά μου και την αλήθεια μου με τον πιο δυνατό τρόπο».

Σάββας Πούμπουρας: Η απάντησή του μετά τον σάλο που δημιούργησαν οι δηλώσεις του


Οι απόψεις που σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε το βίντεο που ανέβασε στα κοινωνικά του δίκτυα ο Σάββας Πούμπουρας στο οποίο εν ολίγοις ισχυρίστηκε ότι όποιος είναι για καιρό άνεργος, μπορεί να πάει να προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες του σε κάποια επιχείρηση, μόνο και μόνο για να αποκτήσει εμπειρία.

«Αφού δεν κάνεις που δεν κάνεις τίποτα», λέει σε κάποιο σημείο του βίντεο ο παρουσιαστής και μόνο που δεν κατηγόρησε τους ίδιους τους ανέργους που είναι άνεργοι, λέγοντας τους εμμέσως πλην σαφώς και τεμπέληδες. Αφού κάθονται που κάθονται γιατί δεν πάνε να δουλέψουν για να σκοτώσουν τον χρόνο τους; Και δουλεύοντας κερδίζουν τόση εμπειρία, τι να τον κάνουν τον μισθό; Αυτά ήταν, από ό,τι φαίνεται, τα ερωτήματα που τριγύριζαν στο μυαλό του Σάββα Πούμπουρα, την ώρα που... εξέδιδε το μανιφέστο του.

«Να σας πω, λοιπόν, ότι ελάχιστοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να πιάσουν δουλειά», λέει ξεκινώντας το λογίδριο που έμελε να βάλει κάτω απανταχού κοινωνιολόγους και οικονομολόγους που έχουν γράψει τόμους βιβλίων για τις εργασιακές σχέσεις. Και συνεχίζει: «Κάποιος που είναι τρομακτικά απελπισμένος και δεν έχει δουλειά για τους τελευταίους 4,5,6,7,8,10 μήνες, αυτός ο φίλος που έχει τόσο καιρό άνεργος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να βρει εργασία. Τα πάντα. Δεν είναι κανένας διατεθειμένος να κάνει ό,τι χρειάζεται. Και αυτό σημαίνει κάποιος να δουλέψει και δωρεάν. Να δουλέψει χωρίς μισθό σε μια εταιρία. Όλοι νομίζουν ότι θα τους εκμεταλλευτεί ο επαγγελματίας, ότι "θα με παίρνουν γιια δωρεάν εργασία και μετά θα με ξεζουμίσουν και θα φύγω". Μην κοιτάτε αυτό. Κοιτάτε τι θα αποκομίσετε από την τριβή με την εργασία. Από τον κύκλο που θα διευρύνετε, να δείτε πώς δουλεύει μία εταιρία, από τις γνωριμίες που θα κάνετε και από εκείνες τις γνωριμίες μπορεί να βρεθεί μία άλλη ευκαιρία. Και τελικά τι είναι προτιμότερο; Να κάθεσαι σπίτι και να τα περιμένεις ουρανοκατέβατα, τα λεφτά ή την προσφορά για εργασία ή αφού δεν κάνεις τίποτα που δεν κάνεις να πηγαίνεις να δουλεύεις κάπου και ας μην παίρνεις μία;».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο