5 Απρ 2021

«Μετά το Sex & the City εγκατέλειψα για πάντα το Χόλιγουντ» Η Χέδερ Κριστίν δήλωσε ότι «ταπεινώθηκε» και «παρενοχλήθηκε σεξουαλικά» στα γυρίσματα


Μια ηθοποιός που εργάστηκε στο Sex and the City ως αντικαταστάτρια (stand-in) της Κρίστιν Ντέιβις είπε ότι ...«ταπεινώθηκε» και «παρενοχλήθηκε σεξουαλικά» στα γυρίσματα, τονίζοντας πώς η «τοξική συμπεριφορά» που αντιμετώπισε την έκανε να εγκαταλείψει το Χόλιγουντ για πάντα.

 

Η Χέδερ Κριστίν, που έχει μια 11χρονη κόρη, αποκάλυψε λεπτομέρειες για την εμπειρία της, αναφέροντας ότι η δουλειά των ονείρων της σε μια μεγάλη τηλεοπτική σειρά γρήγορα μετατράπηκε σε εφιάλτη χάρη στις πολλές περιπτώσεις «παρενόχλησης» που παρακολούθησε και βίωσε εκεί.

Στην αφηγήσεις της αναφέρει ένα ιδιαίτερα οδυνηρό περιστατικό όταν μέλη του συνεργείου κόλλησαν με ταινία τα πόδια της στους αναβολείς ενός τραπεζιού εξέτασης ενώ ετοιμαζόταν για μια σκηνή στην οποία ο χαρακτήρας της Ντέιβις, Σάρλοτ Γιορκ, επισκέπτεται τον γυναικολόγο της.

Η 47χρονη, μιλώντας στο Glamour, είπε ότι ντρεπόταν στην ιδέα και μόνο να χρειαστεί να ανοίξει τα πόδια της. Σύμφωνα με την ίδια, η οποία ήταν εντελώς ντυμένη εκείνη τη στιγμή, αποκοιμήθηκε ενώ καθόταν στην καρέκλα, έχοντας δουλέψει μια εβδομάδα 60 ωρών και όταν ξύπνησε, βρήκε αρκετά μέλη του συνεργείου να χτυπούν τα πόδια της στους αναβολείς και να γελούν μαζί της.

Στη συνέχεια άρχισαν να την χλευάζουν, να κάνουν «άξεστα σχόλια για το σώμα της» και να τραβούν φωτογραφίες της ενώ παρέμενε δεμένη στην καρέκλα.


«Ξύπνησα με τον ήχο της ταινίας», αποκάλυψε. «Ένα από τα πόδια μου είχε κολληθεί στον αναβολέα και ένα μέλος του συνεργείου τύλιγε με ταινία το άλλο, χαμογελώντας και γελώντας. Ήμουν τρομοκρατημένη. Ένα άλλο μέλος του συνεργείου με τράβηξε φωτογραφίες σε αυτήν τη θέση. Κάποιοι με χλεύαζαν. Ήθελα να ουρλιάξω. Ήθελα να σκίσω την ταινία από τα πόδια μου και να πηδήξω από το τραπέζι».

Ωστόσο, η Κρίστιν λέει ότι φοβόταν τι θα συνέβαινε αν έκανε φασαρία ή παραπονιόταν, αποκαλύπτοντας ότι δεν μπορούσε να χάσει τον τακτικό μισθό που της έδινε η δουλειά ή την ασφάλιση υγείας που της παρείχαν.

Οπότε, έκανε «αστείες γκριμάτσες» και προσπάθησε να «προσποιηθεί ότι δεν ταπεινώθηκε και ότι φοβόταν», αλλά όπως λέει, γνώριζε ότι το περιστατικό θα τη «στοίχειωνε για πάντα, ειδικά στις ετήσιες επισκέψεις σε γιατρό».

«Δεν μπορούσα να το αντέξω οικονομικά αν παραιτούμουν και ανησυχούσα ότι αν παραπονιόμουν θα με απέλυαν. Έτσι το κράτησα μυστικό. Ένιωθα το δέρμα μου να καίει. Κάπνιζα μανιωδώς και έκανα εμετούς».

Μετά από αυτήν την εμπειρία, λέει ότι άρχισε να αποφεύγει τα «γεύματα» στα στούντιο σε μια προσπάθεια να απομακρυνθεί από το συνεργείο και αντ' αυτού άρχισε να παίζει βιολί στον ελεύθερο χρόνο της -ωστόσο το άγχος την έκανε να χάσει 7 κιλά, όπως έγραψε στην Independent.

Το συμβάν, το οποίο συνέβη όταν το καστ και το συνεργείο γυρνούσαν το δεύτερο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν, ήταν το τελειωτικό χτύπημα για την Κριστίν, που λέει ότι «εγκατέλειψε την καριέρα της» λίγο αργότερα ως stand-in για πάντα.

«Μετά από αυτό το περιστατικό συνειδητοποίησα πως το να είμαι ηθοποιός δεν ήταν μια υγιής επιλογή καριέρας για μένα. Άρχισα λοιπόν να ψάχνω ένα άλλο μονοπάτι», είπε στο Glamour.

Ενώ η φάρσα με κολλητική ταινία ήταν το πιο σοβαρό παράδειγμα της «τοξικής συμπεριφοράς» που λέει η Κρίστιν ότι βίωσε στο πλατό, ισχυρίζεται ότι δεν ήταν η μοναδική περίπτωση «παρενόχλησης» ή «ταπείνωσης».

Επίσης κατηγόρησε τα μέλη του συνεργείου για «αστεία περί επέμβασης αύξησης στήθους», κάτι που επιμένει ότι δεν είχε κάνει και μάλιστα «υπαινίσσονταν ότι έκανε στοματικό έρωτα σε συνάδελφο που ήταν σε θέση εξουσίας».

Σε άρθρο για την HuffPost, η Κριστίν ανέφερε επίσης ότι ένας «άντρας του συνεργείου» της είχε πει ότι η μύτη της ήταν πολύ μεγάλη για την οθόνη και γι' αυτό δεν της δόθηκε κομμάτι να μιλά στη σειρά, ενώ ένα άλλο μέλος διαμαρτυρήθηκε την πρώτη μέρα της Κριστίν στο σετ ότι ήταν «μια ίντσα ψηλότερη» από την Ντέιβις και ως εκ τούτου «δεν έπρεπε να είχε πάρει τη δουλειά».

Λέει επίσης ότι είδε άλλους ανθρώπους να υπόκεινται κακομεταχείριση και παρενόχληση, αναφέροντας ένα περιστατικό όταν μία μαύρη βοηθητική ηθοποιός ξέσπασε σε κλάματα, αφού ένα μέλος του συνεργείου έκανε ρατσιστικά σχόλια γι' αυτήν.

«Είχε δάκρυα στα μάτια της. Τη ρώτησα τι συνέβαινε. "Ένας άντρας με ρώτησε αν ήμουν σε συμμορία", μου είπε. "Τότε μου είπε να πάω να του πάρω λίγο τηγανητό κοτόπουλο"», λέει η Κριστίν.

Εκτός από την «παρενόχληση» που αντιμετώπισε και έγινε μάρτυρας στο σετ, η Κριστίν λέει ότι η δουλειά ήταν επίσης απίστευτα εξαντλητική, αποκαλύπτοντας ότι συχνά δούλευε εξαντλητικές ώρες και δεν κοιμόταν πολύ μετά από 16 ώρες στο γύρισμα.

Η Κριστίν λέει ότι σκέφτηκε να μιλήσει για τις εμπειρίες της στο παρελθόν, ειδικά όταν το κίνημα MeToo άρχισε να τραβά την προσοχή, ωστόσο «είπα στον εαυτό μου ότι τίποτα δεν συγκρινόταν με αυτό που πέρασαν άλλες γυναίκες στη βιομηχανία. Οπότε παρέμεινα σιωπηλή και έσβηνα στα σκοτάδια, αφήνοντας πίσω μου εκείνες τις μέρες και την παρενόχληση που βίωσα», έγραψε στη HuffPost.

Σε δήλωση στo Glamour μετά τους ισχυρισμούς της Χέδερ Κριστίν, το HBO ανέφερε: «Πάντα παίρναμε σοβαρά την ευθύνη μας στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για όλους όσοι εργάζονται στις παραγωγές μας και είμαστε πολύ απογοητευμένοι που μαθαίνουμε για την εμπειρία της κυρίας Κριστίν πριν από 20 χρόνια».

Σε κάθε περίπτωση, οι εμπειρίες δεν φαίνεται να την έχουν αποτρέψει από το να επιστρέψει στη μικρή οθόνη -και αυτή τη στιγμή ζητά από τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ μέσω αναρτήσεών της στο Instagram να της προσφέρει έναν γκεστ ρόλο στο επερχόμενο reboot του «Sex and the City, And Just Like That...», το οποίο θα προβληθεί στο HBO Max.


«Θα έκλεινε ένας κύκλος και θα επανόρθωναν αν με καλούσαν πίσω για μια guest εμφάνιση», έγραψε σε ανάρτηση στο Instagram, κάνοντας tag την Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και το HBO. «Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ θα μπορούσε να επανορθώσει αν με γύριζε πίσω στη σειρά να παίξω βιολί», έγραψε σε άλλο μήνυμά της.

Η Κριστίν σημείωσε ωστόσο πως υπήρχαν πολλές θετικές εμπειρίες ενώ εργαζόταν στη σειρά, ειδικά στις αλληλεπιδράσεις της με σταρ όπως οι Κρίστιν Ντέιβις και Σάρα Τζέσικα Πάρκερ.

Θυμήθηκε ότι η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ τής έστειλε τριαντάφυλλα και ένα «γλυκό σημείωμα» μετά την ερμηνεία της στο «Amateur Night at the Apollo», και λέει ότι η Ντέιβις κάποτε την πήγε στο σπίτι της με το αυτοκίνητο και στη συνέχεια της έδωσε ένα μπλε μεταξωτό φόρεμα που η Κριστίν φυλάει ως θησαυρό μέχρι σήμερα.

Παραδόξως η Κρίστιν δεν ήταν φαν του Sex and the City όταν υπέβαλε για πρώτη φορά αίτηση για ρόλο ως stand-in. Όπως εξήγησε σε άρθρο στην Independent, εκείνη την εποχή δεν είχε τηλεόραση και λέει ότι είχε δει μόνο ένα μέρος ενός επεισοδίου όταν προβαλλόταν σε ένα μπαρ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο